Home Sweet Home

mar 11, 2010

Hemma! Men så här glad var jag sista kvällen i Santa Teresa när vi hittade ett ställe som hade raw food på menyn:) Saga ser inte lika förtjust ut…

Jiipii -jag älskar att raw food på restaurang!


Det var en rödbetscaparcio med en ”eggless” sallad och ”mashedpotato” – otroligt gott ihop. Tog en sipp på Sams rödvin och det passade utmärkt till men en mun fick räcka denna kväll.

Vill se fler sådana här menyer


Fotsteg som är kvar i mitt hjärta


Mina fotsteg sköljdes bort lika fort som jag satt dem i sanden men i mitt hjärta finns de kvar. Minnen, känslor och reflektioner som fått mig att gå lättare och mjukare här på jorden  och med ett leende. Tack för det hem jag kom hem till, min familj som jag har nära mig och alla som jag har mött och kommer och möta! Tack till er som följt resa i Costa Rica – jag hoppas att solens strålar har nått er och gjort att våren känts lite närmare.

Good ol' Jamba Juice


På flygplatsen i Newark, där vi mellanlandade fanns en Jamba Juice. Jag glömde av att vi nu befann oss i USA, där en stor dryck inte är normalt stor utan gigantisk. Jag fick ned den gigantiska smoothien och kände att jag fick tillbaka lite vätska efter den torra flygresan hem. Även färskt vetegräs gick att få men jag som inte tagit det på ett tag avstod – det är kraftfulla grejer det där.
Väl hemma i tisdags fm var jag snurrig i bollen av att inte sovit på 24 timmar och att jag tittat på filmen Chocolate på vägen gjorde att jag var löjligt sugen på raw kakao. Snurrig snurrade jag ihop ett nytt recept, för snurrig för att måtta så kära ni – smaka av med era egna fantastiska smaklökar!
SNURRSNAXBOLLAR
Allt är cirka mått!!
7 dl mandel
2 msk kokosolja
3 msk agavesirap
1 msk macapulver
1/2 dl kakaobitar
2-3 msk raw kakao
en nypa salt
Kör i matberedaren och rulla till bollar. Super gott blev det så de får heta Snurr snaxbollar!
Trots kaffeinet och macapulver orkade jag inte hålla mig vaken till kvällen utan sov gott mellan tolv och fem… Dygnet blir inte alls förvrängt;)
På kvällen stannade vi på ICA Maxi – och se vad jag hittade!

Go ICA - ni är på rätt väg!


Agave påverkar blodsockret mindre än vad socker gör, är helt vegan och kommer ifrån en kaktusväxt. Dock vet jag inte om denna agavesirap är raw men ska maila och fråga.
Middag ska göras och nästa inlägg blir det om min vattenmelonfasta:)
Home, sweet home!
Erica
Long Live Life

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

2 Kommentarer

  1. Ellinor

    Hej! Jag funderar på om du fick svar från Ica ang. om Agave sirapen var raw? *tack för all inspiration:) *

    Svara
  2. Erica

    Det senaste jag har hört att ingen agave kan garanteras att den är Raw, så ICAs är nog inte det heller… Just agave är det en debatt om i raw food världen – bra eller dåligt? Som jag brukar säga; det är upp till var och bestämma vad som är bra och inte. För mig är agave lite för snabbt men händer att jag använder när det är bäst för smak och konsistens:)!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »