Recept på Pepparkaksgröt med Tom & Thim

Första söndagen i advent lider snart mot sitt slut och pepparkakorna är fortfarande på gräddning efter 24 timmar. Nästa gång ska jag inte göra så tjocka;)! Men att bara göra degen är absolut lika gott, godare faktiskt och tar inte så lång tid innan det går att äta.

Prinsessan gör pepparkakshjärtan

Igår kväll gjorde Saga och jag pepparkakor, med julmusiken skönt i bakgrunden och alldeles nypyntat inför advent. Tidigare på dagen hade jag ett celebert besök av herrarna Tom ( mannen som står bakom att Gabriel Cousens kom till Sverige i somras och mannen bakom Clearlife) och Thim (som arbetat hos Gabriel över 3 år). Receptet på pepparkaksdegen hittar du i ”Raw food på svenska” och denna gång gjorde jag ännu en enklare variant – jag köpte färdiga pepparkakskryddor. Har du inte boken kommentera så lägger jag ut det här på bloggen!

Super icecream makers - T & T

En del av pepparkakskryddorna hade jag redan gjort av mig när jag gjorde lunch till dem  – en pepparkaksgröt! Går att göra i matberedaren eller i mixern (Tom föredrar i mixern med jag gillar att tugga mer).

När vi ses blir det en brainstorming, ett glädjerus över raw food, prat om skumma svampar, bästa lavemangspåsarna, nya superfoods, idéer för framtiden – vi delar passionen om att göra denna jorden än mer magisk än den redan är och få ut kunskap till människor om raw food. Tiden går svindlande fort och vi hade passerat lunch dags för längesen, så tur är väl att vi äter raw food. Fem minuter efter var pepparkaksgröten klar!

Big bite

Prova själv och gör pepparkaksgröten!

Pepparkaksgröt

1 butternut squash

1/2 – 1 påse pepparkakskryddor

alt. söta med honung eller dadlar

cashewmjölk cirka 2 dl ( gör 5 dl cashewmjölk av 1 dl cashewnötter med 5 dl vatten samt ett moget päron som du mixar i mixern) – spara till serveringen.

Gör så här:

Skär bort skalet och ta ur kärnorna. Dela i större bitar. Lägg ned i matberedaren och kör grovhackade. Tillsätt pepparkakskryddor, börja med 1/2 påse och 1 dl cashewmjölk. Kör igen. Smaka av med mer kryddor. Späd med mer mjölk tills gröten blir en lagom konsistens. Är du som Tom och vill ha en mer jämn konsistens mixa i mixern istället. Servera med mjölk.

Den här gröten fungerar inte bara som lunch eller frukost utan även perfekt som mellanmål!

Snabbt, enkelt, gott och juligt!

Passion for raw food

Erica

Long Live Life!

 1. Låter jättegott med pepparkaksgröt! Ska testas : )
  Kanske med en pepparkaka i handen (eller rulla dem till bollar borde ju gå fin fint också, eller hur?)

  1. Det finns på apoteket och sen har ledins Clysmatic även påsar. Dock vet jag inte vilka som är de bästa.
   Återkom gärna igen om du gör mer efterforsning i ämnet.
   Kram
   Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..