Äpple paj med cashewgrädde på NIA 5 års jubileum

jan 17, 2011

Raw äpplepaj med cashewgrädde


För er som var på NIAs svängande 5- års jubileum i helgen här kommer receptet på Raw äpplepaj med cashewgrädde!
Underbart roligt att få vara där och prata och visa raw food – mer av den varan blir det den 2 april på en 5 timmars inspirationsdag!
Raw Äpplepaj, 4 portioner
Prova den råa äpplepajen och du är såld, ingen annan äpplepaj smakar som förr efter att du ätit den här.
Deg:
4 dl mandlar
1 msk rapsolja eller mandelolja
en nypa salt
1 krm muskot
2 tsk kanel
5 färska dadlar
1 msk honung
Fyllning:
1–2 äpplen
1 banan
2 dadlar
1 tsk kanel

Garnering:
2–3 äpplen, skivade
Kör mandlar i matberedaren tills det finfördelats. Tillsätt olja, dadlar, kryddor och salt. Blanda igen. Tillsätt sedan honung så att du får ihop pajdegen. Tryck ut degen i en pajform.
Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg fyllningen på pajdegen.
Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel.
@font-face { font-family: ”Calibri”; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: ”Times New Roman”; }div.Section1 { page: Section1; }Cashew grädde
För bästa smak använd ett ekologiskt äkta vaniljpulver. Du kan lägga grädden i ”milkshakes”, servera med tinade bär eller färsk frukt.
2 dl cashewnötter
1 välmoget päron
1/2 – 1 dl  vatten
ca 1 tsk vaniljpulver
Mixa cashewnötter till ett mjöl. Tillsätt ett välmoget päron och cirka 2 msk vatten. Mixa tills allt blandat sig och får en gräddliknande konsistens. Börja med att tillsätta 1 tsk vaniljpulver och mixa. Ta mer vaniljpulver om du vill ha mer vaniljsmak.
Jag Nia:de när min mage och Saga växte inom mig – det så så härligt att få röra sin kropp som bara blev större lekfullt, kraftfullt och ödmjukt…Verkligen skön gravid träning:)
Nia är:
Flödande och mjukt, kraftfullt och stärkande, rytmiskt och svettigt, meditativt och stilla
Nia är kontakt inåt, dynamik, helhet och läkning – och mest av allt Rörelseglädje!
Nia (Neuromuscular Integrated Action) har skapats i USA av Debbie och Carlos Rosas genom deras hängivna utforskande av kroppen. I Nia bejakas rörelseglädjen och kroppens naturliga sätt att röra sig – The Body´s Way. Nia utförs barfota för att få kontakt med fötterna, en källa till balans, medvetenhet och bra hållning. Dina rörelser ackompanjeras av inspirerande musik.
I Nia möts öst och väst i en variationsrik träningsform inspirerad av:
Kampsport – distinkta rörelser, kraft, fokus, balans
Dans – glädje, form och frihet, uttrycksfullhet, kreativitet
Tekniker för kroppsmedvetenhet – närvaro, läkning, stillhet, andning
Nia ger en allsidig träning!
Nia ger en varierad, effektiv och komplett fysisk träning. Du ökar kondition, smidighet, styrka och balans. Du lär dig lyssna på kroppen så att du kan träna skonsamt och hjälpa kroppen läka om den behöver. Nia kan utövas av alla, från otränade nybörjare till atleter. Vi arbetar enligt en metodik som bygger på att du hela tiden kan anpassa rörelserna så att de passar dina behov. Fokus är dina upplevelser och det du förnimmer i din kropp. Nia handlar inte om prestation och krav, utan om att uppleva. En känsla av att rörelsen kommer inifrån, att du är i kontakt med dig själv och din kropp.
Nia – mer än en träningsform!
Nia genomsyras av ett tydligt holistiskt perspektiv. De olika rörelsekvaliteter som finns i Nia, hjälper dig att få kontakt med olika delar av ditt inre, t ex självförtroende, lekfullhet, kreativitet och närvaro. Nia hjälper dig att slappna av och att minska stress, samtidigt som du fyller på med energi. Nia ger dig livsglädje i vardagen!
Nia ger dig:
– Fysisk träning: styrka, smidighet, kondition, balans
– Ökad kroppsmedvetenhet
– Ökad känsla av närvaro
– Kontakt med dina känslor
– Mentalt fokus och jagstyrka
– Tillfälle till läkning, fysiskt och själsligt
– Kontakt med olika delar av din personlighet
– Kontakt med din kreativitet och lekfullhet
– Avslappning och energi

Move your body with NIA

Erica
Long Live Life!

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

4 Kommentarer

  1. Satu

    Hej!
    Håller precis på att lära mig raw och försöker äta stor del av målen så.. måste bara ge beröm för receptet till den gudomliga äpplepajen! Kommer bli storfavorit! TACK!
    /Satu

    Svara
  2. Erica

    Härligt att höra! Äpplepajen är underbar, helst som en söndagsfrukost:)!
    kram
    Erica

    Svara
  3. Emma

    Hej Erica!
    Först och främst vill jag bara säga stort tack till alla fantastiska recept du delar med dig av, jag är ”bara” 17 år gammal men tycker att det här med raw food mat är underbart! När mina kompisar dricker cola och äter smågodis så blir jag salig över raw choklad mouss, gröna smoothies och naturella nötter. Jag har predikat och kämpat här hemma länge om att även mina föräldrar ska dela mina matvanor (fram tills nu har jag lagat min egen mat, pasta och korv är inre min grej!) och tro det eller ej, men de börjar faktiskt ge med sig och faktiskt gilla denna typ av mat! Idag avnjöt vi tillexempel blomkålscouscous till middag (såg när du lagade den imorse på TV4 :)) min storebror på 19 år är dock extremt svårövertalad, hans kost består mest av Billys panpizza, kött och bearnesås, allt grönt är bara stort nej. Så han är en stor utmaning, men jag ger inte upp! Han har i alla fall börjat gilla quinoa nu så det är ett steg i rätt riktning 🙂
    Oj nu blev det en halv novell som kommentar, hade ju en fråga till dig också! Jag fyller arton i april och då blir det stort släktkalas och eftersom jag bestämmer då så blir det raw food afton 🙂 hade tänkt göra raw chokladmousse (enligt det receptet som finns i din bok) men jag undrar hur länge ”smeten” håller sig i kylskåpet, kan jag förbereda dagen innan det ska serveras?
    Stort tack igen för all inspiration och fina recept 🙂
    Kram från Emma

    Svara
  4. Erica

    Hej Emma!
    Det var jätte inspirerande för mig att läsa din ”novell”. Vilken härlig förebild du är för hela familjen.
    Chokladmoussen blir faktiskt godare om du gör den en dag innan. Köp engångsspritspåsar och fyll upp med, förvara i kylen och sen spritsa i mindre fina glas och toppa kanske med ett hallon, så blir den fin för ögat också på din studentfest:) inte bara god:).
    Kram
    Erica

    Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. | Pontus Lindberg - [...] inte så länge gjorde jag en jättegod råfoodpaj. Inte den på bilden utan snarare den här. Pajen på bilden…
  2. | Pontus Lindberg - [...] inte så länge gjorde jag en jättegod råfoodpaj. Inte den på bilden utan snarare den här. Pajen på bilden…
  3. Catering at Finca Carina | Vilostrada - [...] Erica’s rawfood apple pie [...]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »