Raw Fredag på Ekostore

Böckerna finns hos Ekostore

Kan inte tillräckligt många gånger påpeka hur viktigt det är med eko i raw food tänket. Fritt ifrån bekämpningsmedel, framodlat med en stor omtänksamhet. Allt handlar om energi i livet och ekologisk ger oss ren energi!

I fredags var jag på Ekostore här i Göteborg, en av mina favoritaffärer att köpa in underbara matvaror ifrån. Det är extra roligt att Hanna & co vill uppmärksamma raw food för sina kunder, dels att de säljer ”Raw Delight” och ”Raw food på svenska” där men också att göra en härlig raw fredag i affären!

Härliga eko ingredienser

Det var raw food nyfikna som tog sig tid att stanna och lyssna – och provsmaka:). Raw food behöver upplevas med smaksinnena för att verkligen förstå hur gott det är för både mun och kropp!

Jag visade hur det går till att göra en raw äpplepaj med cashewgrädde, se recept här, ljuvlig chokladsås som du doppar banan i och ett matigt curry palsternacksris! Curryriset var en nyhet för dagen och det kom jag på när jag botaniserade bland rotfrukterna i Ekostores grönsakshylla.

Annika - hildur.se

Raw food är ju mer än bara ett sätt att äta – det är en livsstil –  kika på hildur.se för mer härliga ekovaror och vackra ekokläder!

Recept

Chokladsås med bananbitar

1 dl kokosolja, gör flytande i ett ljummet vattenbad

2 msk agavesirap

3-5 msk raw kakaopulver

bananer, skurna i bitar

Rör samman ingredienserna till chokladsås. Doppa i bananbitarna. Superenkelt lyx mellanmål!

Currypalsternacksris med solroskärnor, 1 – 2 portioner

1 palsternacka, skalad och delad i större bitar

2 – 4 tsk curry

en nypa salt

1 msk olivolja

2 msk solroskärnor

Kör palsternackan i matberedaren till en risliknande konsistens. Tillsätt curry, börja med 2 tsk, salt och olivolja. Kör igen. Smaka av med mer curry. Lägg i en skål och vänd ned solroskärnorna. Passar perfekt som substitut till vanligt ris, pasta eller potatis.

Raw food loves eko

Erica

Long Live Life!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..