Efter en data ledig helg så bloggar jag nu om några goda recept som förekom på fredagens seminarie. Det var paret Haglund som bjudit in Michael Neill till Sverige som tituleras Supercoach. Karin och Anders Haglund gillar raw food och bjuder in deltagarna att få en smakupplevelse på fikat genom att bjuda på raw food snacks!
Det var en hel dag med inspiration att känna av magkänslan och låta den få tänka. Rätt är lätt – kan man kortfattat säga! Känns det bra så är det bra. Känns det motstånd så gör det inte! Det som kom till mig hela dagen under seminariet var ett indianskt ordspråk som jag inte kan ordagrant men är ungefär något i denna stil: ”Vet du vart du ska gå eller vilket val du ska ta, sätt dig ned på en sten och vänta. Men var aktiv i din väntan inte passiv”.
Så vet vi inte hur vi ska göra eller välja i livet – stanna upp, känn magkänslan, var observant för tecken och sen besluta dig över det du behöver besluta dig om.
Det som är min upplevelse att jag hör och litar mer på min magkänsla när jag äter man som gör mig lugn inifrån och ger mig mycket energi. Som raw food gör:)!
Här är recepten vad som bjöds på i fika pauserna!
Äpplemuffins
Deg:
4 dl mandlar
1 msk rapsolja
en nypa salt
1 krm muskot
2 tsk kanel
3 msk honung
Fyllning:
2 äpplen
2 dadlar
1 tsk kanel
Garnering:
2-3 äpplen, skivade
Cashewgrädde:
2 dl cashewnötter
½ dl- 1 dl vatten
½ päron, välmoget
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Kör mandlar i matberedaren tills de finfördelats. Tillsätt olja, salt, dadlar och kryddor. Blanda igen. Tillsätt honung så att du får ihop pajdegen. Tryck ut degen i muffinsformar, cirka ½-1 cm tjock. Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren. Lägg i fyllningen i pajdegen. Garnera med de skivade äpplena. Strö eventuellt över kanel. Mixa cashewnötter och vatten i mixern. Tillsätt päron som du delat i bitar och vaniljpulver som du kör i mixern till en gräddliknande konsistens. Toppa med cashewgrädden.
SNAXBOLL à la Haglund
10-15 st
3 dl hasselnötter
1 1/2 dl russin
1 msk honung
1 1/2 msk carobpulver (är en kakaoersättning som du hittar i hälsokosten)
1 nypa salt
1. Kör hasselnötterna i matberedaren tills de blir finmalda
2. Tillsätt russinen och kör igen så hasselnötter och russin blandas ordentligt
3. Tillsätt honungen, carob och saltet, kör igen. Pytsa i lite mer carobpulver om du vill ha en ”chokladigare” smak
4. Fortsätt att köra tills du får en bra deg så att i kan rulla bollarna. Variera bollarna genom att rulla dem i riven kokos.
De håller sig cirka en vecka i kylen men går även bra att stoppa in i frysen om du vill göra en större sats.
Till bollarna på förmiddagen serverades även en Smoothie gjord på havremjölk, blötlagda aprikoser, blåbär och acaipulver. Nästan helt raw förutom havremjölken som du kan ersätta med valfri nöt-eller frömjölk!
Be your own Supercoach!
Erica
Hej, tack för dina tankeväckande ord! Och för receptet, är så sugen att testa äpplemuffinsen som jag hört ryktas ska vara så goda :-). Kram Lina