Inspiration på HÄLSA för en mer raw jul

Idag är det lördagsmorgon och jag ska precis gå in för att själv gå på kurs med Bertil Wosk, grundaren av Holistic. Han har en av sina fantastiska kurser, denna helg handlar det om energimedicin. Jag är laddad och det ska bli oerhört kul att själv få insupa nya kunskaper och träffa nya människor.

Som du kanske läst, så hade jag i samarbete med tidningen HÄLSA en kväll i julens tecken. Inlägget blir lite sent eftersom jag sedan jag kom hem i torsdag varit med min familj som jag längtar efter enormt när jag är ute och inspirerar andra till ett mer raw sätt att leva… Så igår fick Saga och jag en heldag när vi återigen besökte Susanna och Melinda, tjejerna på ViljaCenter. Dessa två tjejer är helt fantastiska i sitt sätt att bemöta, kommunicera och samspela med hästarna. Vanligtvis har de en verksamhet som riktar sig mot barn med ADHD eller annat funktionshinder, och hur dessa barn får vara dem de är i samspelet med hästen. Det är så magiskt hur vi kan lära av hästarna. Att se Saga, en meter hög, leda ett halvt ton häst genom skog och mark i full tillit är verkligen ett sätt att se där hon utvecklas enormt i den hon är. För det är just det som Viljatjejerna  gör, de samspelar med hästarna för vilka individer de är. Till det kan jag knyta an till raw food, yoga och meditation. Att jag vill vara mer jag, och hitta verktyg att utforska det, ( som en kvinna så fint uttryckte sig på den senaste raw food inspirations kursen den 20 november).

IMG_0377

Så att vara mer den vi är pratade vi om den 1 december, då det var grått ute men varm julstämning inomhus och inombords.

Vi var fullt hus som ville dela kvällen tillsammans och ge smaklökarna goda upplevelser.

Rawfoodmiddagar_MB 289

Med raw inspiration med vinkling mot juletider och hur vi kan värma oss med raw food i vinter, spirulina marsipan, juliga nötbullar med pepparrotsrödkålssallad och andra mumsigheter, gick kvällen snabbare än ett ögonblick. Tiden går fort när man har roligt –för roligt hade jag ( i alla fall;)!

Rawfoodmiddagar_MB 136

Mer om tips hur du håller dig varm och andra juletips kommer i veckan  i nyhetsbrevet för december.

Se på bilderna och inspireras!

Rawfoodmiddagar_MB 029

Rawfoodmiddagar_MB 273

Rawfoodmiddagar_MB 265

Tagna av Micke Boström, en av initiativtagarna till  rawfoodmiddagar.se.
Rawfoodmiddagar_MB 299

Tack till HÄLSA, mina fina assistenter, du som var med på kvällen och till dig som läser dettaJ!.

Imorgon blir det en kortfattad uppdatering vad Bertil förmedlade på kursen.

Stay Tune

Erica

 1. En sån härlig känsla i kroppen att se bilden med lill-tjejen och stor-hästen! Nu har jag bakat rawfood-pepparkakor, så juliga dofter sprids även i mitt hus. Kramisar!

 2. Hej din mat ser så smarrig ut hur gör man en pepparrotsrödkålssallad vill gärna ha recept.
  Åker du ut i Svergie avlånga land och pratar om raw-mat. Hälsningar Carina

 3. Vad som är bra Christer att julen kommer nästa år också och förhoppningsvis också mer raw inspiration!

  kram på dig!!

  Mor min, hoppas jag får smaka av din knapriga pepparkakor och blir en snäll tös. ja Saga var superfin med hästen:)

  Kramar till dig med!!

 4. Elin,
  kläderna är från ett gotländskt märke som heter Branting och kommer från en affär som tyvärr inte finns längre som hette Mums i Göteborg. Förklädet är Green Gate och fick jag av en praktikant som present. ( nu kände jag mig nästan som en modebloggare;)
  Röda å fina i jul;)

  Kram
  Erica

 5. Carina,
  det stämmer jag far runt i vårt avlånga land och pratar om raw food, och allra mest visar och ger människor smakprov på denna glädjefyllda mat.
  Rödkålssalladen är masserad med olja,citron och salt. Vänd ned nyriven pepparrot och granatäpplen:)
  Mums till julbordet!

  Kram
  Erica

  1. Hej Louie!
   Det var några år sedan jag var på Hälsa och gjorde de recepten, en hel del utav av dem finns med i nya boken ”Mitt Nya Raw food Kök”.
   kram
   Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..