The Making of Green Smoothie Miracle

maj 24, 2012

IMG_0738Yes! Vi gjorde det! Vi; fotograf Anna Hult, hennes son och tillika vår eminenta fotoassistent och jag åkte till New York för att fotografera för boken ”The Green Smoothie Miracle” ( som faktiskt redan nu kan bevaka på adlibris.se, se här). Kändes overkligt, lite galet men helt som hemma att göra detta. Bokenidén föddes i september och jag började skriva på den i januari och sista april for vi overthere. Snabbt har det gott och tur är väl att jag dricker gröna smoothies varje dag så jag hänger med i svängarna.
IMG_0716Boken kommer ut i oktober/ november via mitt amerikanska förlaget som heter Sky Horse Publishing, som tidigare publicerat de tre svenska böckerna på amerikanska. Förhoppningsvis blir den även översatt till svenska men den kommer ändå vara enkel att förstå trots den är på amerikanska. Det har varit mycket efter jobb med boken samt att allt det dagliga har blivit eftersatt och att jag saknat min familj väldigt att bloggandet inte riktigt har hunnits med, men nu är jag i fas ( så i fas som jag kan vara med allt som jag vill skapa;) och ska fortsätta inspirera dig i ditt vardagliga liv till ett mer härligt liv.
IMG_0718I New York for vi runt och gick väldigt mycket också för att hitta de perfekta bilderna. En mycket fascinerande man fann vi på farmers market och han påminde mycket Åke Wickström på Hållbar Hälsa, där jag om jag fått välja att fått all min mat ifrån. Mannen på farmers market har skrivit som ni ser på skylten på bilden att han endast använder ”sun, seed, soil and water” och jag anar att han hade massor med kärlek också i maten. Han understryker detta pga att amerikas krav specifiering ändå tillåter 160 kemikalier. Tänk att så är det faktiskt… Så jag drömmer vidare om när jag kan odla all min mat själv.
IMG_0712Det blev många många många bilder i olika miljöer för att illustrera hur du kan dricka och leva varje dag med dina gröna smoothiesar. Här är en lite kul bild som William, Annas son tog på mig när vi var mitt i ett shot i New York kvällen. Det är inte varje dag man stapplar omkring med high heels på Manhattan och fångar en taxi med gröna smoothien i handen. Men kul är det!!
IMG_8180Det kanske kan låta glamoröst det jag skriver men vad som inte syns i boken är hur vi bar omkring på massor av väskor med ombyte, kameramaterial, paraplyer, flaskor och glas runt om på Manhattan. Att vi pga av att regnet öste ned de flesta dagarna var tvungen att göra om mitt lilla hotellrum till en fotostudio och vara på jakt efter rätt rekvisita i en stad som jag inte känner så väl som Göteborg. Att det var mega långa dagar och med saknad av familjen. Men tack vare tillfällen, ”rätt” människor på ”rätt” plats så blev det en resa som jag aldrig kommer att glömma och att jag är övertygad om kraften i de gröna bladen syns och känns i hela boken.
Trots massor av underbara raw ställen runt om i New York blev det mest selleri, tahini och dulse alger på hotellrummet under tiden jag svarade på mail eller fixade nästa fotoshot för Anna. Meeeen eftersom vi bodde precis vid One Lucky duck på 17 th east street/ 3rd avenue så blev goa gröna juicer där och färskt kokosvatten. Sen har vi ju Whole Foods med fräsch kombucha, magiska grönsaker och frukter och till och med raw glass!! Mumma!
Önskade att jag kunde visa alla tokiga bilder här på bloggen men tiden går fort och snart kan jag visa mer bilder från boken ( får bara inte för förlaget ännu).
Have a Green Miracle Weekend!
Erica
 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

2 Kommentarer

  1. Anna N

    Åh, underbara stad!! Jag o min man åker dit om en månad o då ska jag dra med honom till alla rawfoodställen du tipsat om=) Längtar! Varma kramar t dig

    Svara
  2. Anna N

    Åh, underbara stad! Jag och min man åker dit om knappt en månad och då ska jag dra med honom till alla rawfoodställen du tipsat om:-) Längtar!!!
    Varma kramar till dig

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »