Raw Recept inspiration från Allt för Hälsa mässan 2012

På tåget hem och tänker att jag vill dela med mig av recepten som många raw food nyfikna personer fick smaka på årets Allt för Hälsa mässan.

Första föreläsningen som var hetter ”Superfood – super you” och jag fick dela med mig av hur mat kan ge dig superkrafter och det i en otroligt läcker och njutbar form. De tre första recepten är från den föreläsningen.
Sen bar det av till föreläsningssalen för att prata vidare om hur Raw food kan ge dig ett rikare liv. Det var fullt i salen och jag fick dela med mig av min dröm och hur vi kan berika vårt liv med raw food och den extra energin kan ge just oss kraften till att ”orka” förverkliga våra drömmar. Och sen tillbaka till Kokpunkten där jag fick prata om den boken ”Ett lättare liv” och hur, vad, varför vi ska detoxa och visa goda recept. Jag kom så långt som till att prata men när jag skulle sätta igång med recepten kom livet emellan som vi brukar säga – när allt inte alls blir som man tänkt sig. Strömmen gick både till mikrofon och mixer. Inte ens med 50 personer tankeöverföring fick vi igång mixern. Men laddade med kreativ energi gav vi oss av till diskrummet ( det rum där personerna på Kokpunkten får förvara sina varor och diska upp efter sig). För de tålmodiga smaknyfikna fortsatte vi workshopen i diskrummet och mixade klart maten. Det var en av de roligaste och mest skrattfyllda workshops jag haft. Mina änglar Paula och Sandra fanns där som det finaste stödet i den tokiga verkligheten.

Ja, för att vi ska hänga med i den tokiga verkligheten behöver vi superkrafter från raw ren mat som ger oss mer liv!

Som vanligt är mina fingrar för kladdiga med mat på sådana här events men så snart jag har någon bild delar jag med mig av den.

Låt dig inspireras av recepten och gläd dig i mun, kropp och själ!

Be You, anyone else is taken
Shakespeare

Erica

Proteinbars

2 dl hampapulver
20 dadlar
1 dl sesamfrön
2 dl solroskärnor
2 msk vatten
1 msk acaipulver
2 msk macapulver

4 msk raw cacao nibs
en nypa salt
1/2 dl blåbär, tinade

Kör ingredienserna i matberedaren. Ta ett bakplåtspapper. Lägg ut en 5 centimeter och cirka  1 centimeter hög remsa med smet på pappret. Vik över pappret och forma till bars. Förvara i kylen i en vecka. I frysen håller de i en månad.

Raw delight med incabär och cashewnötter

2 ½ dl kakaosmör, i bitar
3 dl cashewnötter
2 dl hampafrön, skalade
6 msk incabär
3 msk kakaopulver
3 msk yaconsirap
2 tsk ekologiskt vaniljpulver

en nypa salt

Smält kakaosmör i ett vattenbad. Grovhacka valnötterna i en matberedare eller med en kniv. Blanda valnötter, hampafrön, gojibär, kakaopulver, salt och vaniljpulver väl i en skål. Häll det rinnande kakaosmöret över blandningen. Tillsätt honung eller agavesirap Rör runt till allt blandat sig väl. Bred ut i en form med en höjd på cirka tre centimeter. Låt stelna i kylskåpet i tre timmar. Skär i kuber och njut!

Kolafudge

500 gram valnötter
10 dadlar eller 7 medjool dadlar
1/2 – 3/4 dl lucuma dl
1/2 dl kokosolja, flytande
en nypa salt

Kör valnötterna i matberedaren finhackade. Häll i salt, lucumapulver och kör igen. Tillsätt dadlar och kokosolja och kör igen. Smaka av om du vill ha mer lucumapulver. Lägg gärna i en form, gör smeten gärna 3 cm hög och skär ut fyrkanter. Ställ in i kylen i 1-2 timmar.

Carobmousse

4 avokado
2 dl dadlar
1 dl carobpulver
1 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
3 msk honung

Kör dadlar och vatten till en röra. Tillsätt avokado och resterande ingredienser och kör tills allt blandat sig till en krämig mousse. Se om du behöver tillsätta lite mer vatten.

Lila grönkålssmoothie, 4 stora glas

2 stora nävar grönkål
2 stora nävar spenat
2 dl blåbär
2 bananer
1 dl jordgubbar
Cirka 5-7 dl vatten

Mixa grönkål och spenat med 5 dl vatten i mixern. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en krämig smoothie. Tillsätt eventuellt mer vatten.

Morgongröt, 1 person

2 äpplen
2- 3 selleristjälkar
1/2 msk acaipulver
3 msk vatten

Mixa i mixern till en mjuk grötliknande konsistens.

LOADING..