Lättare recept för ett nytt du!

 

Månadens recept har fokus på det lite lättare slaget och är tagna från boken ”Raw food – ett lättare liv på tre veckor.” Ibland kan det behövas efter en GOD jul med massor GOD mat och GODsaker. Dessa recept är lite ”lättare” och du kan göra en endagsdetox med att dricka den lila smoothie fram till lunch, göra lasagnen till en sen lunch, äta hallonbakelsen på eftermiddagen/ tidiga kväll och sen dricka örtte och citronvatten tills läggdags. Enkelt, det tar bara en dag men det kommer att ge dig en kick i hälsans tecken.

Här kan du se dem tillredas live i Nyhetsmorgon på TV4.
Lasagne%20och%20smoothie%20gjord%20p%C3%A5%20raw%20food

Lasagne med krispig vitkålssallad

4 portioner

Ingredienser:

2 stora zucchini

Ost:

4 dl pumpakärnor

3 dl solroskärnor

½–1 msk paprikapulver

2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

1 msk rapsolja

½ msk citronjuice

en nypa salt

 

Tomatsås:

4 tomater

12 soltorkade tomater, blötlagda

3 msk färsk oregano

 

Topping:

1 stor avokado eller 2 små

 

Vitkålssallad:

1?2 vitkålshuvud?1 msk äppelcidervinäger?1 msk olivolja?två–tre varv med svartpepparkvarnen?en nypa salt

Tillredning:

Gör ”lasagneplattor” av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.

Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.

Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.

Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och ”ost”. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.

Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.

 

Hallonbakelse

2 portioner

 

 

Ingredienser:

½ dl riven kokos?1 dl hasselnötter, blötlagda?6 dadlar?en nypa salt?1 ½ msk carobpulver?½ krm vaniljpulver

Fyllning:

2 dl hallon, färska eller upptinade frysta

 

Carobsås:

1 dl kokosolja

2 msk carobpulver

1 msk acaipulver

2 msk yaconsirap

 

 

Cashewgrädde:

3 dl cashewnötter

½ päron, moget

½ – 1 dl vatten

1 krm vaniljpulver

 

Tillredning:

 

Lägg kokos och nötter i matberedaren. Kör tills allt är finfördelat. Tillsätt dadlar, salt, carob- och vaniljpulver, kör igen tills det blivit en deg. Tryck ut på ett litet fat eller i portionsstora paj/muffinsformar och fyll med hallon. Gör kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad. Rör ned yaconsirap, carob- och acaipulver.  Mixa cashewnötterna med vatten och päronet samt vaniljpulver som är delat i bitar. Späd eventuellt med mer vatten för att få grädden len och krämig. Klicka på uppe på pajen.

 

 

 

 

Lila grönkålssmoothie

4 stora glas

 

2 stora nävar grönkål

2 stora nävar spenat

2 dl blåbär

2 bananer

Cirka 5-7 dl vatten

 

Mixa grönkål och spenat med 5 dl vatten i mixern. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en krämig smoothie. Tillsätt eventuellt mer vatten.[youtube]http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2254328[/youtube]

  1. Blir så inspirerad av dig! Idag har jag varit och köpt en mixer och tänker att jag till att börja med ska byta ut frukosten mot en smoothie. Ska även byta ut alla sötsaker mot rawfood-bakverk 🙂 sen prova laga lite recept och se hur det går 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..