Begär vs längtan

IMG_1706

Häromdagen satte jag på tv:n på efter lunch när jag var hemma med en snuvig Saga, vi sjönk ned i soffan och såg ett program på Kunskapskanalen om Buddhas liv och den buddhistiska filosofin.

Den buddhistiska filosofin är något som inspirerar mig och ger mig många infallsvinklar att se livet ur ett nytt perspektiv och ger mig ett ökat inre lugn.

I programmet pratade de om skillnaden mellan begär och längtan. Begär är en brinnande, inte så hälsosam variant av längtan. Längtan kan man säga är en inre lugn önskan.  Kan du återkoppla när du haft ett begär och en längtan, hur känns skillnaden i dig mellan de båda?

I dagens samhället är begäret stort. Det är begäret efter materiella ting, den perfekta partnern, den perfekta kroppen, det perfekta sättet att äta – vi jagar runt med begäret som en blåslampa i rumpan. Men när ett begär införlivats, byts det förra bara ut mot ett annat.

Det är när du redan är lycklig och begäret efter att fylla ett tomrum upphör, det är då längtan kan få ta plats.  Du kan till och med känna, se tydligare och klarare din riktning och varför du gör saker som du gör, och hur de på något sätt kan leda till att din längtan blir till verklighet.

Till skillnad från ett begär är en längtan tålmodig, uthållig och gillar resan istället för målet.

Så vad är det du måste ha för att bli lycklig? Vad längtar du efter? För lycklig det är du redan, fast du kanske inte vet om det., det är faktiskt vårt naturliga tillstånd – att vara lyckliga.

Och hur sammankopplar jag detta med raw food….. För mig har det gjort stor förändring i mig att äta ren, rå mat att känna en slags inre frid, att kunna urskilja lättare vad som är begär och vad som är en önskan/längtan. Och tålmodigt vänta in längtans uppfyllelse. ….

 

Pure desires

Erica

 1. Läste nyss nuyhetsbrevet och blev jätteglad över eböckerna! Har läst den med superfood nu och så himla fin den är! Och inspirerande! Blev särskilt sugen på apelsinmarmeladpajen och camp camulemonaden. Me en fråga – är det verkligen gott att dricka hampaprotein med bara vatten?

 2. Hej Jana!

  Härligt att höra att eböckerna gjorde dig glad!
  Apelsinmarmeladpajen är mumsig och camucamulemonaden uppfriskande:).
  Hampaprotein med bara vatten är inte det godaste men är perfekt att dricka innan/ efter träning. Komplettera med en frukt efteråt så blir det godare:)!
  Kram
  Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..