Kaoskompetens

IMG_0606

Jag hittade en artikel som jag klippt ut för några år sedan som handlar om kaoskompetens. Så här innan jag ska fara bort en längre period är det lite kaos, både i mitt inre, och yttre,  för att jag släpper på rutiner lite grann redan nu och inte blir så strukturerad i mitt arbete. Men då läser jag denna artikel och blir lite lugnare i mitt ”innan – resan – kaoset”:

* Ingen kan ha kontroll på allt – acceptera världen som den är

* Ta några steg tillbaka och kolla in omvärlden – försök förstå och uppfatta vad som är på gång

* Fastna inte. Ingenting är konstant, det är det enda som är säkert. Akta dig för ” men v brukar ju…..”

* Försök att ta in hela världen – tendenserna idag är globala

* Aktivitet. Flyta med är ingen bra idé, du blir bara passiv. Håller du emot är det risk för ångest. Försök att agera och kolla in vad som händer.

* Meningen. Försök att hitta vad som är du mitt i kaoset. Hur kan du påverka allt det andra?

* Glöm inte att pausa också  – och låt det som pågår sjunka in.

 

 

Nypressad clementinjuice

Nypressad clementinjuice

Bland detta clementinsskals kaos blev det en söt, läskande clementinjuice som jag satte mig ned med, andades och njöt av. Bra tips för att få lite mer kraft är att röra ned en 1/2 msk macapulver i din juice, det kan göra susen. Nu ska jag bara städa upp clementinsskals kaoset också;)

I all kaos finns en ordning, en ordning som vi kanske inte ser men som finns…… Lita på att allt är som det ska vara….<3

 

Have an intelligent chaos

Erica

  1. Ja, visst är det en lite mystisk känsla!Sa till en god vän idag att jag känner mig mittemellan. Utför det nödvändigaste utan riktigt engagemang eftersom fokus finns någon annanstans. Och jag som verkligen försöker att leva i nuet!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..