Camu camu är ett superfoods som är laddat med c-vitamin som finns i sortimentet av Rawfoodbyerica superfoods. Camu camu smakar som en syrlig grapefrukt och passar utmärkt i lemonader eller i smoothies, men går att smyga ned i snacksbollar med. Och så gick jag förbi den här skönhetssalongen som visar hur effektfullt camu camu även är för huden. Så tänk hur du kan ladda både inifrån och utifrån!

20130504-215430.jpg

Du kan ladda ned två gratis e-böcker, varav några recept är med camu camu, genom att anmäla din emailadress på hemsidan. På hemsidan kan du även ladda ned ett dokument där du kan läsa viktig info om superfoods, så här står det om camu camu:

Camu Camu

 

  • Är ett bär som torkas och pulveriseras och används till smoothies och lemonader
  • Syrlig och är som en C­vitamin brus men helt naturlig
  • Stödjer hjärnans, ögonens och hjärtats funktioner
  • Rik på kalcium och järn
  • Hjälper dig att få vacker hud

Camu camu är en frukt som kommer från en buske i den sydamerikanska regnskogen och innehåller mer C-vitamin än någonting annat ätbart på vår planet. Hela 4 % av bäret är ren C-vitamin – 50 gånger mer än i apelsiner. C-vitamin används av kroppen för att stötta nervsystemet och är viktigt för att förebygga neurologiska problem och sjukdomar. Forskning visar att camu camu har kraftigt antioxiderande och antiinflammatoriska egenskaper, och är långt mer effektivt än den c-vitamin som finns i vanliga C-vitamintabletter.

Camu camu är även en källa till järn, niacin, kalium, fosfor, riboflavin och beta-karoten. Det är energigivande och går jättebra att kombinera med andra superfoods som kakao och gojibär.

 

Och nedan ser du ännu en vitaminboost med C-vitamin. En levande föda tårta med torkad frukt i bottnen, fruktkompott och toppad med härliga bär och frukter. Saga skar och garnerade, och vi åt. Detta var ett prov på en tårta som ska vara med som ett avslutningsmellanmål i en detox bok som jag skriver för ett tyskt bokförlag. Jag hoppas att alla tyskar som testar programmet blir lika lyckliga som vi blev av tårtan. Tänk vilken avslutning på en detox vecka:)!

The cake is alive!

Erica

 

20130504-215447.jpg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..