C-vitamin på utsida och insida

maj 4, 2013

Camu camu är ett superfoods som är laddat med c-vitamin som finns i sortimentet av Rawfoodbyerica superfoods. Camu camu smakar som en syrlig grapefrukt och passar utmärkt i lemonader eller i smoothies, men går att smyga ned i snacksbollar med. Och så gick jag förbi den här skönhetssalongen som visar hur effektfullt camu camu även är för huden. Så tänk hur du kan ladda både inifrån och utifrån!
20130504-215430.jpg
Du kan ladda ned två gratis e-böcker, varav några recept är med camu camu, genom att anmäla din emailadress på hemsidan. På hemsidan kan du även ladda ned ett dokument där du kan läsa viktig info om superfoods, så här står det om camu camu:
Camu Camu
 

  • Är ett bär som torkas och pulveriseras och används till smoothies och lemonader
  • Syrlig och är som en C­vitamin brus men helt naturlig
  • Stödjer hjärnans, ögonens och hjärtats funktioner
  • Rik på kalcium och järn
  • Hjälper dig att få vacker hud

Camu camu är en frukt som kommer från en buske i den sydamerikanska regnskogen och innehåller mer C-vitamin än någonting annat ätbart på vår planet. Hela 4 % av bäret är ren C-vitamin – 50 gånger mer än i apelsiner. C-vitamin används av kroppen för att stötta nervsystemet och är viktigt för att förebygga neurologiska problem och sjukdomar. Forskning visar att camu camu har kraftigt antioxiderande och antiinflammatoriska egenskaper, och är långt mer effektivt än den c-vitamin som finns i vanliga C-vitamintabletter.
Camu camu är även en källa till järn, niacin, kalium, fosfor, riboflavin och beta-karoten. Det är energigivande och går jättebra att kombinera med andra superfoods som kakao och gojibär.
 
Och nedan ser du ännu en vitaminboost med C-vitamin. En levande föda tårta med torkad frukt i bottnen, fruktkompott och toppad med härliga bär och frukter. Saga skar och garnerade, och vi åt. Detta var ett prov på en tårta som ska vara med som ett avslutningsmellanmål i en detox bok som jag skriver för ett tyskt bokförlag. Jag hoppas att alla tyskar som testar programmet blir lika lyckliga som vi blev av tårtan. Tänk vilken avslutning på en detox vecka:)!
The cake is alive!
Erica
 
20130504-215447.jpg

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »