En liten uppdatering från Spanien

okt 2, 2013

Hola!
Efter några veckor med tid för att landa, organisera, avsluta inlämningar på de tre olika böckerna och få till en vardag här i Spanien skrev jag inspirationsbrevet i måndags. Fem inlägg som du kan läsa här på bloggen. Innan dess hade jag bubblat in mig för att få fixat allt som behövde fixas innan jag kunde dela med mig med glädje och lätthet här på bloggen. Men nu har jag verkligen längtat att få dela med mig av vardagen här i Spanien. Min ambition är att kunna dela med mig av något varje dag på bloggen, instagram och på facebook för att kunna fortsätta inspirera dig trots att jag inte sitter på mitt tidigare kontor i Göteborg. Internet gör att avstånden känns så korta och vi kan alla vara i kontakt med varandra om dator/smartphone och internet finns. Helt otroligt egentligen. Tänker på förr i tiden då man behövde skriva ett brev, lägga på posten och hoppas på att det kommer fram i tid. Jag älskar verkligen att få ”vanlig” post med handskrivet brev eller vykort men kommunikationen tar liiiiiiiiite längre tid. Men som förr i tiden när budbärarna i Sydamerika användes sig av yerbamate te, chiafrön och macapulver kan även vi trots att vi sitter vid datorn och för fram vårt budskap behöva dessa fantastiska livsmedel. Just nu sitter jag ( ibland blir det inte just nu eftersom vi endast har wifi hemmavid), sitter jag på ett litet fik ( pananderia) och dricker rött te, färsk pressad apelsinjuice och har med en liten burk med chiafrön, macapulver och acaipulver.
Det som jag verkligen har tänkt på hur känslor kommer och går. Ibland svider hemlängtan i hjärtat, ibland hoppar det dubbelhopp utav glädje. Att så är livet vart vi än är, känslor kommer och går. Det jag kan göra är att känna tacksamhet för vad jag än känner, andas och prisa nuets magi. För det som händer i detta nu kommer aldrig åter, jag kommer aldrig känna den ljumna brisen som smeker min hud på samma sätt som nu, tillsammans med ljudet i från tv:n, bilstereon som dunkar förbi med hip hop musik, doften av de rosa blommornas sötma. Allt i detta nu händer nu och det är det enda som existerar, eller gör det ens det?
Att bara vara är allt man kan vara. Och det är inte så bara.
20131002-173906.jpg
 
20131002-173934.jpg

Just be

Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

7 Kommentarer

  1. Ulrika

    Här & nu?

    Svara
  2. Erica

    Här i detta ögonblick, andetag.

    Svara
  3. Mia

    Hej. Tittar in på din blogg då och då. Den är väldigt inspirerande och jag har lärt mig massor. Jag har kanske missat delen där du skriver om flytten till Spanien men jag är så nyfiken på varför du är där? Är det ett visst jobbprojekt eller vad gjorde att ni bestämde er för att flytta?
    All lycka till dig!

    Svara
    • Erica

      Hej Mia!
      Det glädjer mig verkligen att du fått påfyllt ditt kunskaps – och inspirationsförråd via bloggen:).
      Vi är i Spanien, Marbellaområdet, under hösten då min man fick ett jobb här och jag kan arbeta en del på distans med böcker, mail, blogg etc. Men jag kommer allt hem till Sverige, snart i två veckor för att inspirera ”live” och även till julen. Vi hoppas även på till våren att kunna erbjuda raw food och yoga retreats här i södra Spanien:).
      Vi tänker har vi inte testat att flytta för en kort tid så vet vi inte hur det är, men har vi testat så vet vi:). Livet är ju så, utforska nya vägar på nya platser eller precis där man är<3. Rätt är lätt, och lätt är rätt!
      kram
      Erica

      Svara
  4. Mia

    Det låter fantastisk. Ni lever och upplever verkligen livet. En dag vill jag oxå testa att bo i värmen – men allt har sin tid och man får ta ett steg i taget. Ser fram emot dina nya bokprojekt. Tack för svar & lycka till:-)

    Svara
  5. Mia

    Det låter fantastisk. Ni lever och upplever verkligen livet. En dag vill jag oxå testa att bo i värmen – men allt har sin tid och man får ta ett steg i taget. Ser fram emot dina nya bokprojekt. Tack för svar & lycka till:-)
    PS. Efter en allergisk reaktion i somras reagerar jag på en massa olika ämnen trots att jag inte är allergisk. Hittade den här sidan som kanske kan vara hjälp till andra ”överkänsliga”.
    http://thelowhistaminechef.com

    Svara
  6. Erica

    Hej igen Mia!
    Precis som du skriver har allt sin tid, och det viktigaste är att vänta in tiden när saker och ting faller på plats.
    Tack för tipset!
    All lycka till med dig!
    kram
    Erica

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »