Recept Kombucha

okt 25, 2013

 
20131024-233445.jpg
Hemma bryggs det kombucha. I 8 dagar väntar vi, sen skördar vi kombucha.  Jag är lite ny till att göra egen kombucha men när jag fick en kombuchasvampbebis av en vän så började jag. På internet finns massvis av sidor där du beskriver hur du gör men som jag fick beskrivet av min vän Lilian, så gör jag så här:
1)   Jag kokar upp 2 liter vatten och häller i en stor glasburk som är tättslutande.
2)   Lägger i 4 tepåsar (grönt mynta te har jag använt)
3)   Låter det dra, cirka 5 minuter. Låter teet svalna, cirka 2 timmar.
4)   Tillsätter 1 dl rårörssocker ( jag ska prova med kokospalmsocker eller honung nästa gång)
5)   Lägger i kombucha svampen samt lite av det teet som svampen legat i.
6)   Låter det vara 2 cm space kvar upptill.
7)   Sätter över med en silduk, eller annat finmaskig duk, och låter stå 8 -10 dagar ( smaken är avgörs på hur många dagar du låter den stå
8)   Sila av med en plastsil och använd en träspatel. Svampen får inte komma i kontakt med metall. Spara lite av  teet, som du kan lägga tillbaka i en annan tättslutande glasburk med svampen i.
9)   Häll upp på rengjorde glasflaskor.
10)  Gör en ny omgång kombucha!
Kombucha är fermenterat te. I det fermenterade teet finns mycket goda bakterier för vår tarm. Den kan smaka sötare eller mer vinäger, ha mer eller mindre bubblor och tillverkats på olika teer och med olika sötningar.
Hur ska du hitta en bebis? Jag tänkte att ni som har en bebis att dela med dig utav  kan posta det på Rawfoodbyericas fanpage, så kan du se om det finns någon nära dig som du kan kontakta och få en bebis utav.
 
Tips är också att registrera din email adress på hemsidan culturefoodlife.com och få gratis e-böcker hur du gör kombucha och andra fermenterade läckerheter.
20131024-233436.jpg

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

3 Kommentarer

  1. katja

    En liten varning bara, man avråder från att söta med honung då den kan göra att bakteriekulturen i mamman kan störas.
    Jag har min första kombucha på gång också, det är ju så gott!

    Svara
    • Erica

      Jättebra att du skrev det! Har tidigare inte hört det.
      Lycka till!
      Kram
      Erica

      Svara
  2. Laura

    I got to your website just by chance and couldn’t help to translate it to read what was there… When I saw your Kombucha I couldn’t help to try it out and the taste was amazing! I run yoga holidays in Gran Canaria and I will prepare it for my guests. Thank you so much!! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »