Du är unik

IMG_2484

Jag pratade med en person en dag att vi som bloggar om raw food och hälsa, som ofta tar kort på vår ”bästa” mat, den läckraste smoothien, de suprigaste superfoodsen, kort där vi ser så där läskigt hälsosamma ut. Jag sa då att jag skulle vilja ta kort på när jag satt där och det var ”den tiden på månaden” ( ni tjejer vet vad jag pratar om) och mumsade i mig ett halvt glutenfritt oreokakpaket. Men du måste ju hålla din fasad uppe fick jag till svar. Vilken fasad har jag därefter undrat? Jag kan ju bara vara jag, med eller utan kakpaket i handen. Jag vet vart jag vill, jag vet vad min kropp mår bäst utav men sen är jag den där personen som går på jorden full av fel och brister. Som vi alla gör, vi har alla våra fel och brister i vår fullkomlighet. Jag frågade min andra vän som har känt mig en lång tid- är jag den enda av oss hurtiga raw food/hälsobloggare, jag som sitter med handen i chokladasken ( läs inte raw) och tycker livet är skit ibland? Vad tror du själv? fick jag som svar från henne. Och så kom jag på att jag behöver faktiskt inte veta. För jag kan ju inte vara någon annan än mig själv, jag kan ju inte vara på någon annans livsresa än min egen, med det som jag behöver lära mig. Lära mig älska mig fullt ut i varje atom oavsett vad som jag äter eller inte äter.

Men jag vet hur lycklig min kropp och själ blir av rå, levande mat som bara säger ”tjo jo” – nu är det dags att leva. Men visst undrar jag och kanske du också, vad det är som kommer emellan ibland…. Tänker då på Marianne Williamssons citat, att vi kanske får en kraft och ett ljus som kan kännas obekvämt. För det obekväma är att gå ur sin trygghetszon, som att detoxa, det är lite läskigt till en början men sen vänder det till en ökad livskraft och kärlek till livet….

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, ‘Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?’ Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”
? Marianne Williamson, A Return to Love: Reflections on the Principles of ”A Course in Miracles”

 

Och åter igen använder jag ett utav mina älsklingscitat av Oscar Wilde:

 

”Be yourself, anyone else is already taken.”

 

Eat  & Live in Peace

Erica

 

Alla vackra bilder i detta inspirationsbrev är tagna utav skickliga Bianca Brandon-Cox, läs mer om henne på hennes blogg.

  1. Tack för det här inlägget! Speciellt meningarna ”Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you.” hit home med mig. Och tack för all din raw food-inspiration! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..