Recept – bästa Pick nick ”burgaren”

IMG_9449

 

Garden burger, 4 personer

 

Servera med stor och grön sallad eller perfekt med salladsblad, tomat- och lökringar till våren och sommarens picknickar!

 

3 msk linfrö, som du mal i elektrisk kaffekvarn eller mortel
6 msk vatten
1 1/4 dl blekselleri

2 1/2 dl morot
2 1/2 dl solroskärnor

1 gul lök

2 msk persilja

2 -3 msk röd paprika

3 msk tamari

 

Sour cream dressing
3 dl cashewnötter, blötlagda 8 timmar
2msk äppelcidervinäger
2 tsk ljus miso
1/2 tsk salt
3 msk citron
samt vatten efter behov

 

Till servering

salladsblad

tomat

avokado

lökringar

Skär selleri, lök, paprika och persilja i små fina bitar. Riv moroten och pressa ut saften i en trådsil. Blanda linfrö och vatten i en bunke Kör solroskärnor till ett mjöl i matberedaren. Lägg över i en bunke. Blanda med tamari, persilja, grönsaker, morot och linfrö. Forma till biffar. Mixa alla ingredienser i mixer till en slät krämig dressing. Servera med
sallad, tomat och avokado.

 1. Hej Erica! Passar på att än en gång tacka för den fantastiska detoxkursen vi körde för två år sedan via webben 🙂 Undrar hur du ställer dig till användandet av cashewnötter. Gabriel Cousens ställer sig väldigt negativ till nöten som du säkert vet. Hur tänker du här? Kram

  1. Hej Louise!

   Det var verkligen roligt! Och kul att du håller igång:) Cashewnötter är ju den minst nyttiga nöten och den är ju oftast ångad eftersom det hårda skalet ska lossna, om nötterna inte har etiketten raw ( då dem är handskalade). Cashewnötter är en lyx nöt för mig och använder någon gång då och då, när jag vill ha len ”grädde”, göra cheesecake eller fylliga dressingar. Använd helst först och främst frön och sen andra nötter och sist men kanske godast cashewnötter.
   Lycka till!
   Kram
   Erica

 2. Hej, Erica! Jag såg dig nu på mässan Allt För Hälsan förra söndagen och blev väldigt inspirerad. Jag har velat testa att äta mer Rawfood länge, men har inte riktigt vetat vad jag ska göra. Jag kommer säkert ställa en massa frågor till dig med tiden, om du orkar svara på dem. Men nu vill jag ställa en fråga angående frågan ovan.

  Om cashewnöten inte är så nyttig, vad kan jag då använda istället, för att göra såser?

  Och en annan fråga är hur jag får i mig tillräckligt med fullvärdigt protein. Jag vill ju gärna bygga muskler, så detta är viktigt för mig. Jag använder helst inte proteinpulver, så det är dyrt och så tvivlar jag på dess effekt.

  Mvh, Louie

  1. Hej Louie!

   Roligt att du kom till Allt för Hälsa mässan och blev mer inspirerad:)
   Använd solrosfrön, paranötter, mandel eller macademianötter istället!

   Hampaproteinpulver är bara 100 % hampaprotein och inga konstigheter i. Läs mer under frågor och svar på hemsidan så får du fler tips!

   Kram
   Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..