Älska det som är

IMG_7497-0.jpg

 

En ljuvlig bebis i knäet och en iphone i den andra.

Bebisen är nöjd och biter på sin bitring. Jag uppdaterar något socialt medie, svarar på mail, bloggar eller sms:ar. En mamma som gör två saker samtidigt. En mamma med ett skavande samvete att hon inte bara ägnar sig åt den ljuvliga bebisen.

Det får mig att undra över det som skaver, mina tankar kring det som ger mig dåligt samvete. Att jag inte ger henne full uppmärksamhet. Men hon är ju ändå nöjd och är sin mamma nära. Vad är det då som skapar mitt lilla drama i huvudet?

För att komma närmare kärnan i vad som egentligen är tar jag verktygen Byron Katie utvecklat i The Work. ”Loving what is”. Älska det som är.

Utgångspunkten i The Work ligger i att identifiera och undersöka dömande tankar om andra, oss själva och livet. Tankar som på något sätt skaver möts av fyra frågor och en eller flera vändningar. Tankar som Han borde be om ursäkt, Hon måste plocka upp efter sig, Jag kan inte vara mig själv, De är inte som vi, Du sårade mig, Han respekterar mig inte, Ingen bryr sig om mig.

Är det sant?
Kan du verkligen veta att det är sant?
Hur reagerar du när du tror på tanken?
Vem skulle du vara utan tanken?
Vänd på tanken.

The Work är meditation. Det handlar om att öppna dig
för hjärtat, inte om att försöka förändra dina tankar.
Ställ frågorna, och vänd dig sedan inåt och vänta
på att de djupare svaren ska komma till ytan.

Efter att ha gjort The Work på det som skaver, känns det faktiskt bättre. Bebisen är fortfarande nöjd. Och mamman är också nöjd.

Ibland behövs det utrensande utav tankar precis som det behövs i kroppen, för att vi ska lyssna till det egentliga signalerna som tankarna/kroppen sänder. Raw food känns som ett The Work – där bruset skalas bort och kommunikationen kan leta sig fram på ett tydligare och klarare sätt om vad som egentligen är verkligt.

Loving What is

Erica

IMG_2828.JPG

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..