Vem styr dina matval?

sep 23, 2015

4J7A9271

Foto Bianca Brandon-Cox
Jag såg ett program på svt1 ( jag kollar otroligt sällan på tv men just detta program fann jag intressant). Se länken här om du vill kika på det också.
Programmen handlar om sanningen om den perfekta dieten. Det var om tre grupper;frossare, emotionella ätare och alltid hungriga. Det var ett intressant program som tog upp olika vinklingar av hur deras övervikt hade kommit.

Det var en man som hade fått kunskapen hur matbolagen styr honom och hans matval. Hur de frestar honom ( oss!) med reklam och med triggande mat. När han skulle gå in för att betala på bensinstationen när han hade tankat, tänkte han just på detta att matbolagen inte ska få äga hans ständiga hunger. Han upprepade för sig själv högt för att verkligen övertala sig själv att hålla sig ifrån godiset som skrek till honom från hyllorna. Han gick ut som en segrare!
I programmet såg man hur mycket halvfabrikat eller helfabrikat som deltagarna åt och hur de skulle byta ut detta mot mestadels frukt och grönt, vilket inte alls gav samma ”tillfredsställelse” men som ändå gav resultat på vågen. Vad döljer sig i den fabriksgjorda maten…..
Det gjorde mig påmind hur ren mat som raw food egentligen är. Ren och enkel mat.
Raw food, där kan inga bolag äga min hunger och behov efter mat. Inga tokiga tillsatser som min kropp inte känner igen. Inga stora matbolag som puttar in lite ämnen här och där som gör att min hjärna blir lite för ”tillfredsställd”.
Har du funderat över hur matbolagen styr dig i ett utav våra mest grundläggande behov; att äta och ge kroppen näring?
Raw food – simple as that
Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. Jennie

    Hej Erica!
    Jag är jätteledsen då jag är allergisk mot ALLA frukter och grönsaker och nötter/torkade frukter, allt som är rawfood, hälsosamt och nyttigt och fullt av vitaminer och mineraler och antioxidanter!!! 🙁
    Hur ska jag äta för att få i mig alla viktiga vitaminer??

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »