Månadens Utlottning ”Raw FIKA” skriven av tjejerna på STHLM Raw

 Härliga Marina och Maria på STHLM Raw, Stockholms hetaste café, gav tidigare i år ut bok ”Raw Fika”. Så mumsiga recept; lyxiga men enkla och jag kan lova dig att bjuder du på något ur Raw Fika, kommer även den mest skeptiska falla som en fura för smakerna, texturerna och skönheten för det råa goda.
Du kan denna månad vinna boken ”Raw Fika” – skriv en motivering varför du vill fika mer Raw?

Är du i Stockholm missa inte att besöka cafet, i Hornstull!

Sanna ( flamegirl) blev vinnaren av boken!!

 1. Jag vill testa så många raw food-recept som möjligt eftersom jag vill hitta ingredienser och smaker som passar alla (för besök av gäster, kalas, m.m)! Nu när jag är mammaledig har jag tid till detta så tajmingen för en inspirerande ”kok”bok är toppen!

 2. Jag vill vinna den jag har redan en bok av Erica och den ger mersmak ,jag bor i Norrland måste åka 10 mil för att handla vissa ingredienser men gör det så gärna och får trots milen känna mig nyttig då jag bakar

 3. Jag vill så gärna vinna boken Raw Fika. Jag älskar att bjuda mina vänner på fika, men vi är så många som inte tål vanligt fikabröd. Det vore underbart att kunna bjuda på något riktig gott som alla kan njuta av.
  Med glad och förväntansfull hälsning
  Åse Christensen

 4. Under bokmässan 2014 blev jag inspirerad av bland andra dig, Erica, att lägga om kosten och har fram till idag tappat drygt 25 kilo med hjälp av små ändringar i min livsstil. Med några få kilon kvar, som får ta den tid det tar, vill jag ta itu med min största last, fika. Jag har sneglat på den här boken ett tag och känner att den skulle kunna hjälpa mig en bra bit på vägen, så att vinna den vore guld värt!

 5. Jag vill få in ännu mer Rawhet:) i mitt vardag och som en fikandes person jag är får den gärna vara god och nyttig! Kanske finns en chans att mina barn godkänner det mer än vad det gör idag om jag som mamma får lite ny inspiration och att det smakar gott!! Go RAW!!

 6. Jag älskar att fika men vill utesluta socker och vitt mjöl. Tyvärr tryter inspirationen väldigt ofta och det blir vanlig fruktsallad. Jag skulle så gärna vilja vinna så jag kan bjuda mina nära och kära på riktigt god fika istället för det vanliga.

 7. Jag vill inte utesluta något från min kost. Jag vill äta både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Fika och efterrätter anser jag sätta guldkant på tillvaron. Men jag vill ge min kropp bra saker. Naturlig, äkta mat utan massa konstiga ingredienser. Att äta mer raw känns helt rätt i tiden. Och raw fika är rätt fika med bra grejer – bra för både kropp och knopp!

 8. Jag har alltid sett fika som livets små njutningar. Jag har provat raw food fika i Göteborg men dock är det inte lika utbrett som i Stockholm. Det skulle vara underbart att få en vacker bok som Raw Fika med tips och idéer för att kunna baka själv hemma 🙂

 9. Jag har redan köpt boken men vill vinna den till min kompis som just nu är föräldraledig och har lite inte om pengar. Hon har haft en tuff höst och vår så hon behöver piggas upp lite.

 10. Att få en chans att övertyga de i min närhet, och ibland mig själv, att rawfika är godare än traditionellt bakad fika. För att veta att det är nyttigt och bra för kroppen är ett steg på vägen men hjälper inte om det inte också smakar extremt gott. Så lite mer raw fika som är god och lättlagat behövs i mitt kök. Jag hoppas på tur ?

 11. Kost o näring av alla de slag är en sådan viktig del i mitt liv. Bra mat ger ett bättre liv, mer inspiration o tips gör det lättare.

 12. Mina älskade kids är riktiga gottegrisar. Jag försöker att göra goda saker att njuta av och uteslutande socker och mjöl/mjölk.
  Det vore dunderhärligt att få än mer inspiration till nya goda saker att få bjuda på!

 13. Jag har slutat helt med vanligt mjöl och socker så min mage mår så bra. Vill få mer inspiration när kag ska bjuda familjen och vänner på fika

 14. Ååå har i några månader nu gått och suktat efter denna bok! Jag är vanligtvis inte någon ”fika”-person men nu sedan jag blev mamma för ett halvår sedan har det inneburit ett antal fikastunder med föräldragrupp/mammaträffar m.m. Jag kände mig då ”tvungen” att börja baka men ville inte använda massa socker, smör m.m. Jag har febrilt letat efter nyttiga recept och det har blivit massa bak med nötter, kokosolja och en hel del olika mjöler/frön som min sambo undrar vad det är för något 😉 skulle så gärna önska mig denna bok för mer inspiration och för att kunna föra det hälsosamma fika-tänket, som ger energi istället för tar energi, vidare till nyblivna/småbarns föräldrar 🙂

 15. För 8 år sedan rensade jag ut i stort sett alla onödiga tillsatser i vårt hem.
  För 4år sedan fick vi veta varför vår, då 4 årige, son ofta hade ont i magen och hade svårt att hinna till toaletten – Celiaki. Nästa utrensning började. För 1 år sedan åkte det vita sockret ut. Vi mår så mycket bättre alla i familjen. Men behöver fortfarande uppmuntras och framförallt baka gott för att inspirera andra!

 16. Ohhhh, denna boken skulle he mig inspiration,kraft och vilja att hjälpa min familj att uppskatta och se fördelarna med att äta gott och hälsosamt. Fika är alltid en bra början och ett bra sätt att smyga in nya smaker och texturer. Skulle bli superglad om jag fick denna boken i handen!:-)

 17. Jag mår bra i kropp och själ av att äta Rawfood! Och som pricken över i vore det kul att vinna en bok med nyttiga och smakfulla desserter utan Socker och Gluten 🙂 Rawfood är bra för mig och det är även kul att kunna inspirera andra.

 18. Jag vill gärna vinna boken. Älskar fika och goda bakverk, och med denna blir det många fina godsaker till tvillingarnas stundande 3-årskalas. Då kommer hela tjocka släkten och det vore perfekt att introducera alla för raw godsaker!

 19. Med två kroniska autoimmuna sjukdomar som gör att jag varit långtidssjukskriven. Gett sjukvården 2 år nu för att försöka att bli frisk. Inga mediciner gör mig frisk.
  Nu så ska jag satsa 100% genom kosten. Måste sluta äta allt som är inflammations främjande som gluten/mejeriprodukter och socker. Skulle så behöva inspiration för att hitta lättlagade produkter. Finns det något som är mer svenskt än fika? Den perfekta starten för ett raw och friskt liv 🙂
  / En ensamstående mamma som desperat behöver bli frisk

 20. Åh, att inspireras av andra är ett av de allra bästa sätten att utvecklas själv.
  Raw fika är dessutom underbart gott och jag vill mer än gärna lära mig ytterligare recept!
  Denna kokbok med recept kan förgylla både min och mina näras fikastund och det skulle vara toppen!

 21. Med känsla för att leva sunt, hälsosamt och viktigast roligt så skulle boken kombinera alla mina tre viktiga ting. Just roligt och sysselsätta dagarna med intressanta saker stärker kropp och knopp och raw fika ger just allt detta! =)

 22. Jag vill njuta, må bra och bjuda alla jag tycker om på raw fika. Jag vill visa att det går att kombinera njutning med hälsa. Jag är nitton år och bor på ett internat i Smålands skogar, och utbudet av raw fika går inte att finna på flera mils avstånd, att kunna dyka ner i en sådan här bok skulle göra mina dagar ute på vischan så mycket roligare, göra det enklare för mig att vara hälsosam och på så sätt kunna inspirera andra (även de mest skeptiska i min omgivning). Boken skulle bringa mig glädje och njutning.

 23. Denna bok önskar jag vinna och fikainspiration för stora och små kommande kalas finna. Bryta trender och bjuda på nytt sätt. Som för mig känns rätt.

 24. Trots att timmen är sen och det redan är maj
  önskar jag bjuda på rawfood kaka och paj.
  Är gärna med i utlottningen här på din sida
  och hoppas vinna så jag godsaker åt vännerna kan smida.

 25. Jag skriver åt min närmaste vän, nämligen magen.
  Jag vill så gärna hjälpa den, så att den blir nöjd igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..