Smakfestival i Vällingby City

maj 28, 2016

tur & retur Sthlm eller närmare bestämt Vällingby City!
För fjärde året i rad anordnade event city en Smakfestival i Vällingby City och i förväg hade jag fixat 1000 raw food bollar som skulle bli mitt bidrag till festivalen. 

Klockan tolv skulle vi börja men redan kvart i började folksamlingen hopas kring oss som delade ut smakprover. Bredvid mig hade jag Frida Bäcker, konditor i kocklandslaget, och två av vinnarna i årets mäster kock. 

Efter två timmar var nästan alla 1000 bollar slut och jag fick börja dem på hälften. Men ändå tog de slut halv tre och jag hade 1,5 Tim att stå. Hade nog behövt rullar 3000 istället.  Så då fick jag berätta om raw food istället! 

Det blev en utmanande dag för mig eftersom jag kör Sommarens utmaning 100 % i 100 dagar och att jag inte hade hunnit förbereda mat för hela dagen dagen innan som man ju ska;). 
Med mig på resan upp hade jag en burk med chiafrön, groddat bovete, kanel och gojibär. På tåget fyllde jag upp med varmt vatten och fick min instant chiapudding.
Innan vi satte igång tog jag en raw bite och två bananer. 

När vi var klara vid fyra fick en avokado, gröna linsgroddar och ett äpple bli den sena lunchen, eller mellanmål. 
På centralen innan jag åkte tillbaka visste jag att jag att jag skulle behöva något igen eftersom jag inte skulle vara hemma förrän vid nio.. Tur att jag hittade en grön smoothie på en Life butik! 
Väl på tåget, jag brukar alltid bli åksjuk på X2000, mer eller mindre så jag laddade jag med några dadlar och valnötter. Har jag något mer kompakt i magen och är mätt så blir jag helt enkelt mindre åksjuk. 
Så nu när tåget snart kommer in till Göteborgs station skålar jag in lördags kvällen med en grön smoothie och resten av mina gröna linsgroddar. 
Glad är jag att ha mött så många människor och att jag klarade dagen nästan 100 raw ( förutom att jag var för nyfiken på Fridas passions fruktstryffel, inte varje dag jag får bli inspirerad i smakväg utav en landslags konditor) 

Och glad också för att Saga vann pris på sin hästtävling i stallet med mormor och Liv som hejarklack. 
En dusch efter att stått i grillos väntas när jag kommer hem och mys med familjen.. Ska ladda om infö megaloppisen som tar över Majorna imorgon! 
Kram
Erica 

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »