Så frön….

jun 28, 2016

img_9918.jpg
Jag har gett mig in på att odla i pallkrage för första gången i år, och vi har redan hunnit ta del av skörden.
När man odlat själv så får man verkligen kopplingen till maten på ett annat sätt. Min mamma satte frön ( från bästa Runåbergs fröer) och sedan fick jag skott. Min granne och jag hade färdigställt pallkragarna, och de var pimpade med höstgödsel från stallet. De bara väntade på skotten som skulle få växa till gröna blad. Vi har vattnat och regn har fallit, solen har lyst och vi har varje dag betraktat hur det vuxit för varje dag.
Så häromkvällen när jag gjorde en sallad på ruccola, spenat, sallad och mangold på bara egenodlade gröna blad var det som att äta magi. Eller godis som Sam sa.
Imorgon börjar första tillfället för årets Raw Life Education och  det får mig att se liknelsen hur vi har frön som vilar inom oss. Ger vi dem de rätta förutsättningarna får de chans att gro och växa sig starka för att sedan kunna skörda. Min kära kusin Jinjee, som introducerade mig till raw food sådde frön i mig, som fick gro under min tid hos henne. Nu är det 12 år sedan jag mötte raw food för första gången. Det växer sig starkare inom mig för varje dag… Det är otroligt fint att få vattna frön hos andra med den kunskap jag kan dela med mig utav för att få deltagarna att växa sig starka. Och även att ge dig inspiration här via inspirationsbrevet!
Under ledigheten och solens strålar, ta dig en stund att fundera på vilka frön som ligger och gror inom dig och som ska få vattnas?
It is time to grow
Erica
 
Ett annat frö som håller på att spira är en ny bok som kommer i mars 2017 på Bonnier fakta. Återigen får jag samarbeta med talangfulla Bianca Brandon-Cox. Vi har redan haft en foto vecka och jag har redan fått en försmak på hur boken kommer att se ut. Längtar tills jag kommer att få dela med mig utav den!
img_9868.jpg

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

1 kommentar

  1. Fredrik Kanelhjärta Grönqvist

    Tack! Mitt bästa tips för att få mer energi är att ge mig ut i skogen på en kort joggingrunda där jag andas långsamma djupa andetag. Efter det fyller jag på med ljusbollar, kärlek, tacksamhet och glädje med en stunds yoga och Qi gong. Tack moder jord för allt överflöd!
    Ha en underbar sommar!
    Ljus och glädje!
    Fredrik

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »