Det är några dagar sedan jag lämnade No Mind festivalen och Ängsbacka som fortfarande var i full gång när jag for. Det blir under sommaren ett farande och flängade, vilket är roligt men emellan alla roligheter behöver jag och familjen landa hemma för att tvätta, hämta hem oss själva och förbereda för nästa tur. Därför blev det fyra dagar på No Mind, med det var inte lätt att lämna den härliga Ängsbacka feelingen, miljön, människorna och allt som hände med intressanta workshops.
Jag var inbjuden för att hålla två workshops en om gröna blad och en om raw cacao. Workshopsen blev på engelska, vilket blev en intressant utmaning för mig… Men jag tror det gick bra! Helst efter chokladworkshopen när deltagarna fått testa på olika chokladrecept ;).
Under festivalen var det en man som fyllde 50 år, hans fru hade mailat mig och bett mig göra en 50 års tårta och detta blev resultatet. En smakupplevelse av mörk choklad, lingon, vaniljkräm och mjuk chokladkräm. Det kom till helt på improvisation men den verkade vara otroligt uppskattade!
No Mind är fylld av härliga personer, galet inspirerande workshops och skön atmosfär och väldigt välgjord mat. Dan, min vän, hade fermenterat massor av surkål, gjort schintzerkost till frukosten och jag mig gröna ogräs smoothies och juicer.
Gröna Blad Workshop
Your daily Greens –
wild food, green leaves and happiness
Greens are one of the most nutrious thing you can eat! Come to my workshop to get inspire how you can incorporate more greens into your daily life. I will also learn you about the most common edible wild greens that you can find in your garden. More greens in your life will have a side effect – you are going to be more happy!
Grön smoothie
Här fick ni som var med på workshopen tycka till vad vi skulle lägga i!
4 kvistar grönkål
1 avokado
3 nekatriner
3 cm ingefära
vatten till önskad konsistens
Mixa tills det blir en len konsistens
Vilda blad shot
Vi hade blandat kriskål, tistel, maskros, daggkåpa och mixade med lite vatten och silade. Grön vild shot!
Grön juice
1 gurka
1 bunt selleri
1 skalad citron
1 ask spenat
2 cm färsk gurkmeja
Skär i bitar. Mixa i mixer med lite vatten eller kör genom juicer. Sila om du mixat det
Grönkålssallad
4 kvistar grönkål
1 msk citronjuice
två nypor salt
2 msk olivolja
Repa av grönkålen från stjälken. Strimla i bitar. Massera in med citronjuice, salt och olivolja.
Testa och lägg i torkugn eller ugn på 42- 45 graderi cirka 20 timmar för grönkålschips.
!! Om du inte gillar det gröna alls kan du ta torkat vetegräspulver och/eller spirulina
En tjej som jag träffade på en workshop inspirerade mig enormt, och det var en glädje att höra att hon köpte en av mina böcker för fem år sedan. Hennes hälsoresa är enorm!
Chokladworkshops
In Love with Raw Cacao-
fall in love with life with super foods elixir
Raw Cacao is an elixir that will make you fall in love with life, over and over again. Raw Cacao is an anti aging super foods that you can enjoy every day. I will show you how to prepare 6 different easy recipes with raw cacao, that you can make easily at home in your own kitchen. Chocolate Love <3.
Alla recept är på en höft, så smaka dig fram!!
Enklaste brownien ( recept från en kommande bok)
3 dl valnötter + 1 dl valnötter
10 dadlar
3 msk raw kakaopuver
en nypa salt
Kör valnötter fint i en matberedare ( förutom 1 dl). Tillsätt övriga ingredienser och kör tills det blivit en deg. Vänd ned valnötterna. Tryck ut i en liten form eller forma till en fyrkant. Skär i mindre fyrkanter.
Tryfflar på en minut
2 dl mandelsmör, raw eller rostad
3/4 dl honung
3 msk cacao nibs
3 msk cacaopulver
en nypa salt
Rör samman ingredienserna i en skål. Smaka av. Orkar du inte rulla till bollar ät direkt ur skålen.
Chocomylkshake
2-3 dl cashewnötter, valfritt blötlägg 2-4 msk
1 msk reishipulver
2 msk maca
3 msk honung
3 msk cacaopulver
8 dl vatten
Mixa samman ingredienserna i en mixer till en len konsistens.
Superchoco
kakaosmör 250 gr
1 dl russin
1 dl gojibär ( kan ersättas med russin)
en stor nypa salt
5 msk cacaopulver
3 msk lucumapulver ( eller mesquitepulver
2 dl hasselnötter
1 dl kokospalmsocker
Gör kakaosmöret flytande i ett vattenbad. Rör under tiden samma de andra ingredienser i en skål. Lägg upp smör papper i en form. Blanda ned kakaosmöret med de andra ingredienserna och lägg i formen. Ställ in i frysen i cirka 2 timmar. Skär sedan i bitar.
Chiapudding
2 dl mandelmjölk
2 msk chiafrön
2 msk raw cacaopulver
1 msk lönnsirap
3 msk gojibär
Blanda cacapulver, lönnsirap, gojibär och chiafrön med mandelmjölk i en skål. Låt stå minst en timma tills det blivit en tjock konsistens.
Alla bilder är tagna av min fina vän Maria <3, som var med som assistent och barnhjälp.
Fick jag inte möjligheten att träffa dig på No Mind finns chansen att hänga med på ett helgretreat på Ängsbacka i september!
No Mind
Erica
0 kommentarer