Julen 2016

dec 28, 2016

Julen 2016 – en jul i bästa mys andan!
Jul handlar om traditioner men också att bryta traditioner som inte längre passar in med hur livet ser ut nu.
Vi brukar inte klä granen förrän dagen innan julafton men nu fick granen bli klädd redan på tisdagen. Traditionen att Saga sitter på Sams axlar och sätter upp julstjärnan bevarade vi.
För att kunna njuta av all underbar julmat och de extra sötsakerna som bjuds under julen behöver jag träna. Den 22:a träffade jag Markus Greus för en uppdatering av mitt tränings program på Optimum i Mölndal.
Armhävningar kan vara jobbigt men att göra en armhävning på Markus sätt är dö jobbigt!!
Mer om Markus och postural träning kommer på blogg och inspirations brev!!

 
För att få lite extra julstämning den 22:a var barnen och jag på Liseberg. Vi badade i julljus och julstämning och såg showen Nötknäpparen. Wow! Liseberg är fortfarande öppet i mellandagarna om du vill förlänga julkänslan. Vi måste dit igen och åka skridskor !
Dagen innan julafton tog vi tåget till min mamma som flyttat från sitt stora hus till lägenhet. Tåget var fullt med resenärer som var på väg att fira jul hos nära och kära. Trots full packat tåg fanns julstämningen och vänligheten där.
Efter en lång skön promenad med min mamma sjönk jag ned på soffan och blev bortskämd av mamma med raw food godis, te och kokosvatten (om ihåg och få i dig vätska!).
Hon hade gjort raw food godis från mina böcker och det är så roligt ( och gott) att bli serverad sina egna recept.

I julstrumpan på julaftons morgonen fanns Paws godis i strumpan. Jipii sa Liv!

Saga, som redan är en liten fashionista tog på sig sin nya klänning ( lilla syster fick en likadan men hittade en sax och klippte lite nytt mönster i den ) och flätade håret i två julflätor.

 
Sam och jag hänger mestadels hemma i myskläder så extra roligt att få klä upp oss på julafton. Sam i vintage kostym med ny skjorta, slips och näsduk. Rackarns stilig den där killen;).
Jag i klänningen från HM och halsband från en vintagebotique i Marbella. En alla hjärtans dags present från det året vi bodde där. Jag älskar det för det går att vända på, justera och det är med ett flätat band. Jag gillar att ha få saker men som är betydelsefulla och går att variera.

På juldagen hade Sam två yoga klasser och min fina vän Susanne från Stockholm kom och vi sträckte och andades och delade energin med de andra i yoga salen. Det var en dynamisk vinyasa klass och Sam hade satt både musik och sekvens perfekt för ett juldags mood.
Susanne med familj hängde med oss resten av dagen och Susanne fick smaka på ett eget recept från boken Baka Glutenfritt, som är den bästa gluten fria bak boken.

Jag hoppas att du haft en vacker och mysig jul med både gamla och nya traditioner. Ha med dig redan i år, när minnet är färskt vad du skulle vilja göra annorlunda nästa år för att höja mys och julfaktorn, vad skulle det vara?
Min spontana julkaka med lingon, lakrits och kakaosmör. Löjligt god på annandagen när den stått till sig…
god fortsättning.
Kram
Erica
Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »