Dag 4 av 7 på Smoothie Challenge – idag bryter vi de söta smakerna från frukt etc med en gräddig raw svampsoppa. Mättande, matig och lite mer som en maträtt än en smoothie.
Komplettera dagen med recepten i E-boken eller gör gröna smoothies resten av dagen. Tänk så att du kan äta svampsoppa till lunch och middag och sedan smoothies däremellan:)
Den blir supergod som en dipp eller dressing efter din smoothiechallenge.
Vill du inte ha cashewnötter byt ut mot kokosgrädde!
Hela youtubeklippet ser du här
GRÄDDIG SVAMPSOPPA
2 dl cashewnötter, blötlagda
1 dl trattkantareller, (cirka 1/2 dl torkade) eller 1 näve färska shitakeesvampar
1/3 röd paprika
1/2 – 1msk tamari/nama shoyu
3-4 dl vatten
Blötlägg trattkantareller 2-4 timmar. Blötlägg cashewnötter cirka 2 timmar. Skär paprikan i bitar. Mixa cashewnötter
i mixern med 3 dl vatten. Tillsätt svamp, paprika, tamari och 1 dl vatten till. Mixa till en krämig konsistens. Tillsätt eventuellt mer tamari och vatten.
0 kommentarer