3 läckra matiga recept för dig som är Premium Medlem

 

3 sprillans nya recept för dig som är Premium prenumerant! Fokus ligger på ingrediensen B-jäst/ Engevita och läckra matrecept med denna råvara som inspiration har dessa tre recept kommit till i mitt kök:

Okokt Vild risrisotto  – med soltorkade tomater, oliver och med en krämig raw ost sås

Raw Parmesan – läckraste tillbehöret på en sallad i sommar

Raw Lyxlasagne – den bästa lasagne ever – det här receptet faller alla i smaken och mättar  den hungrigaste magen ( som brukar vara en dels fördom med raw food – kommer jag bli mätt???!)

[restrict paid=”true”]

Raw  LyxLasagne, 6 personer

Till den här lasagnen har du portobello svampar och du kan göra tre olika varianter av svampen. Trots att det är olika moment och såser som ska göras går den på under 20 minuter att göra! Godare dagen efter så dubbla gärna receptet och gör två former när du ändå är igång, och middagen till imorgon är redan klar:)

2 zucchini till lager 1, 2, 3

Gör till lasagneskivor med en osthyvel.

”Ostsås” till lager 1, 2, 3

3,5 dl cashewnötter

1, 5 dl pumpakärnor

1 dl engevita eller b-jäst

2-3 dl vatten

två nypor salt

Om du har tid blötlägg cashewnötter 2-4 timmar. Mixa cashewnötter och pumpakärnor till ett fint mjöl. Tillsätt salt och vatten, börja med 2 dl vatten och späd efter hand om det behövs till en krämig sås.

Tomatsås till lager 1 & 2

4 tomater

1 dl soltorkade tomater

1/2 msk balsamvinäger

2 tsk rosmarin

Blötlägg soltorkade tomater i minst 30 minuter. Mixa ingredienserna till en sås.

Svampfyllning till lager 1 och 2:

4 portobello svampar

3 msk tamari ( endast vid alternativ 2 & 3)

Här kan du göra i tre olika alternativ. 1) Skiva portobellon 2) Skiva portobellon och lägg i en form. Snabb marinera allt från 10 minuter till 10 timmar, beroende på din planering. 3) Gör marineringen valfri tid ( se punkt 2) och torka sedan svampen cirka 10 timmar på 45 grader.

Topping:

2 tomater

1 avokado

Färsk basilika

Skär tomater i skivor. Skär avokadon i skivor.

Gör så här:

Täck formens botten med zucchini. Bred ett lager med tomatsås. Bred ett lager med ostsås. Lägg ut ett lager med portobello svamp.

Upprepa ytterligare en gång. Avsluta med ett tredje lager med zucchini på toppen. Bred över ett sista lager ost sås. Lägg över skivad tomat och avokado varvat. Toppa med färska basilika blad.

Okokt Vild Risotto

3 dl vildris

Blötlägg i vatten som täcker riset. Täck över. Det är klart från 1-3 dagar. Skölj och byt vatten varje dag.

Risottoostsås:

1 dl paranötter

1 dl pinjenötter

1-2 dl vatten

2 msk Engevita,

1 msk olivolja

en nypa salt

1-2 dl vatten (börja med lite och späd)

Valftritt en vitlöksklyfta

Mixa samman till en len konsistens. Vänd ned riset i ostsåsen.

2 dl svarta oliver

1 dl soltorkade tomater

Blötlägg soltorkade tomater min 30 minuter. Strimla i fina bitar. Skär oliver i mindre bitar. Vänd ned i det krämig riset. Servera med sallad.

Förslag på fräsch sallad till:

fänkål, äpple och små broccolibuketter

Raw Parmesan

5 dl paranötter

1 zucchini, utan skal

1-2 dl engevita/B-jäst (beroende på hur ostig du vill ha den!)

2 tsk salt + valfritt att strö flingsalt över här du smetat ut osten

3-4 dl vatten

Skär zucchini i mindre bitar. Mixa paranötter med 3 dl vatten. Tillsätt zucchini, 1 dl engevita och salt. Mixa igen, tillsätt mer vatten så att du får en jämn kräm men den får inte bli för såsig. Smaka av med mer engevita och salt.  Bred ut på teflex eller bakplåtspapper.  Strö flingsalt över om du vill det. Torka i cirka 24 timmar. Bryt i större bitar. Förvara i en tättslutande burk i cirka en månad.

[/restrict]

LOADING..