Tack ALLA för en fantastisk Raw Life Festival

Sitter i bilen på väg hem från årets Raw Food festival på Mundekulla. Solen håller på att gå ned över ängarna och om någon timma är vi hemma. Känslan av tacksamhet, gemenskap, livsenergi, lugn är enorm. En känsla som var gemensam för alla deltagarna på sista sharingen på avslutningen. Mundekulla är som jag sagt så många gånger tidigare- en helt magisk plats…

Gårdagens program var återigen fyllt med spännande aktiviteter- örtvandring, jojkworkshop, mat& klimat, Viktor Ingemarsson, Kristfrid chokladworkshop, gong bad med Camilla och Chris Kendalls matdemo. Vad ska man gå på??!! 

Det blev en stund på Chris workshop och matdemo, Chili Burritos, sedan ville Liv vidare och klappa hästarna. Men deltagarna hade lyckliga leenden efter, både av Chris performance och mat skulle jag tro!

Bästa Peter Elmberg, Mundekullas grundare, föreståndare och som driver Mundekulla med sin vision och stora hjärta. Mundekulla har året om ett gediget program och har du en gång varit på Mundekula vill du bara dit igen… Peter är också en otroligt duktig musiker och skriver låtar som gör skillnad i världen. Läs mer om både Mundekulla och Peter på mundekulla.se. 

Här i samtal med Ann-louise som hade ört vandringar och skapar krämer i egna märket botanikan.


Jag fick också en kortis på Pär Holmbergs föreläsning och Mat & Klimat.

Det jag snabbade upp under stunden var:

Flyg är den största klimatboven. Och vi är 1 % av världens befolkning som har råd att resa men vi vill att den andra delen 99 % ska förändra för deras påverkan på klimatet.

Djurhållning till viss del är faktiskt bra för de betar upp mark och städar i skogen men då vi föder upp boskap på mark där vi hade kunnat odla mat är tokigt, och ännu tokigare är att vi odlar mat för att ge djuren, för att sedan ge oss mat….

och femtio procent av maten slängs. Hur kan vi som konsument bli mer medvetna men också stor företagen såklart.

4 jordklot skulle behövas om vi skulle lever som i Sverige… Något att tänka på..

Viktor Ingemarsson kom och pratade om sitt liv från en karriär till en annan, och skapade ett landskap av maten. Vacker och god mat!

Johan och Maria från Matapoteket fortsatte att leverera på toppnivå! Mmmmm vilken mat!

Kvällen fortsatte med Fredskonsert med Peter och fortsatte med vild dans och sedan filmvisning vid midnatt, What the Health, filmen hittar du på Netlifx. Hur mycket kul men ändå med ett skönt flow och lugn kan man göra på en dag var min reflektion när jag gick och lade mig på lördagen.

Chris hade ytterligare en föreläsning på söndagen om kosten 80/10/10 och det var precis efter min matdemo som jag behövde fixa efter men jag hann komma in den sista halvtimman och hann lyssna till när han pratade om.

  • att äta tills du känner dig helt nöjd, tillfredsställd och kanske lite över det. Du klarar du av att äta stor del av din kost med frukt
  • Utforska True Hunger – vad är riktig hunger egentligen? Chris menade på att vi egentligen detoxar och det är därför vi behöver mat om vi blir irriterade, arga etc när vi inte får mat.
  • Att det är viktigt att äta bulkfood för vi behöver mängden mat för att känna oss nöjda.
  • Frukt är den mat som är lättast att smälta och därför minskar vi belastningen på kroppen, och läkning på andra håll kan ta plats.
  • Emotionell hunger – det är känslorna som styr vårt ätande
  • Vi behöver äta tillräckligt med kalorier för att bli tillredsställda
  • Vi blir Mer känsliga som kan vara en blessing or a curse, med mer frukt. Kan hjälpa till att väcka upp din spirituella sida mer.

Följ Chris på therawadvantage.com

Mellan intressanta föreläsningar fanns tid för samtal och mys…

Och en tur till Utsiktstornet som är helt nybyggt. WOW! Vilken vy. Vackra Småland.

Ljuvliga tomatsoppa som avslutande lunch och det härliga salladsbordet med groddar, kimchi, gröna blad, sallader och dressingar… Tack Matapoteket för allt! Och tack bakskaparna i Cafét för de läckraste bakverken… Mmmmmm…

Tack Kristfrid Warner  ( assisterande lärare på Raw Life Education) för bilden, under intensiva festivaler hamnar man själv inte så ofta på bild;) men det var roligt att Kristfrid fångade känslans som blev på min sista matdemo. Den gick i rasande fart men var sjukt rolig och god också verkade det som!

Solen har lyst på oss från morgon till kväll men då vi hade satt oss ned för avslutningsceremonin hällde regnet ned. Som om regnet ville rena och ge oss en ny start för resten av sommaren. Fina Camilla som gongade oss med sina gongar skyddade Lilla Liv tryggt mot regnet när vi var på väg till caféet för sista efterhäng och länsa sötsakerna där -hi hi!

Helt helt fantastiska dagar och jag är lycklig att redan nu kunna säga att Raw Life Festival kommer att ske under 2018, förhoppningsvis till och med samma datum. När jag tänker på dagarna som varit och att vi nästa år får ses igen och dela upplevelser, skratt, mat och även glädjetårar blir jag helt lycklig. Låt Raw Life Festival bli vår årliga TREAT för kropp och själ!

Kram

Erica

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..