En somrig tre Rätters Raw Meny

Exklusivt för dig som Premium medlem hos rawfoodbyerica får du här en lyxig tre rätters meny som du enkelt kan förbereda innan gästerna kommer! Eller bjud in dina vänner och gör menyn ihop på en gourmet tjej/killkväll!

Förrätt:

Fat free & Low Carb – Miso & Apelsinmarinerade Kelp och zucchininudlar med mango

Huvudrätt:

Raw Falafel med ljummen blomkålscouscous med Cashewtsatsiki

Dessert:

Apelsin & Choklad Bakelse

[restrict paid=”true”]

 

FÖRRÄTT:

Fat free & Low Carb – Miso & Apelsinmarinerade Kelp och zucchininudlar med mango

En fräsch förrätt eller perfekt tag med sig till stranden mat. Kelpnudlarna innehåller knappt några kolhydrater och dressingen är helt fett fri.

1 paket kelpnudlar

1 zucchini

1 tsk äppelcidervinäger

Dressing:

1 dl färskpressad apelsinjuice

3/4 dl vit miso

5 stjälkar grönkål

10 cm purjolök

1 mango

torkade chili samt salt

Sköj kelpnudlarna och lägg i en skål. Massera in äppelcidervinäger för att mjukna kelpnudlarna. Låt stå en stund. Gör zucchininudlar med en grönsakssvarv eller julienne, vänd ned med kelpnudlarna.

Mixa dressingen i en mixer.

Hacka purjolöken i små bitar. Skär mango i mindre bitar. Repa grönkål och strimla. Vänd ned grönkål med nudlarna. Häll över dressingen och massera in dressingen. Vänd sedan ned mango och purjolök. Toppa med torkade chiliflingor och salt. Gillar du tamare kan du även ta i cirka 1/2 msk i dressingen för sälta.

 

HUVUDRÄTT:

RAW KEBAB med grönsaker och vitlöksdressing:

Couscous:

1 blomkålshuvud

2 msk kokosgrädde

1 röd paprika

1 rödlök

2 morötter

2 selleristjälkar

Marinad:

1 msk olivolja

1 tsk örtsalt

1 tsk äppelcidervinäger

1 msk yaconsirap

1 msk grillkrydda

Hacka grönsakerna förutom blomkålen till mindre bitar. Rör ihop marinaden. Blanda med de hackade grönsakerna. Ställ in i torkugnen cirka 4 timmar.

Kör blomkålen till couscous i matberedaren. Vänd ned med kokosgrädden samt de marinerade grönsakerna.

 

Tzatziki:

1 gurka

1 msk mynta, torkad går bra

1- 2 tsk vitlökspulver eller 2 klyftor, fint rivna

1 tsk örtsalt

Nötost: 2 dl cashewnötter, 1-2 dl vatten, salt, lemonolja ( eller 1-2 msk citronjuice) – mixa till en slät konsistens

Riv gurkan på den grova sidan. Pressa ut saften i en trådsil. Vänd ned gurka med övriga ingredienser i nötosten. Smaka av med mer salt.

Falafel:

2,5 dl pumpafrön

1, 5 dl solrosfrön

1, 25 dl soltorkade tomater, blötlagda

2 msk dillpulver

¼ purjolök

1 tsk oregano

1 tsk spiskummin

1 tsk grillkrydda

½ citron

1 tsk basilika

Kör ingedienserna till falafel i matberedaren tills allt blandat sig. Rulla till bollar. Torka i cirka 10 timmar.

 

 

 

DESSERT:

Apelsin & Choklad Bakelse

10 st.

 

Apelsin och Choklad gifter sig verkligen, och även att leka med fyllig apelsinmarmelad, crunchiga kakao nibs och frosting som kraschar mellan tänderna. Varje tugga är en upplevelse.

 

5 dl valnötter
en nypa salt

12 dadlar
3 msk raw kakaopulver
2 msk kakao nibs

 

Fyllning:

3 apelsiner
tre apelsiner, rivet skal
10 torkade aprikoser, blötlagda i 8 timmar
2 tsk chiafrön

 

Chokladlager

1 dl kokosolja
3 msk raw kakaopulver
3 msk agavesirap

 

Topping:

4 msk raw kakao nibs
apelsinskals zest

 

Kör valnötterna finmalda i en matberedare. Tillsätt salt och dadlar och kör igen. Tillsätt kakaopulver och kakao nibs och kör degen tills den blir så du kan trycka ut den i formar.

Kör apelsinerna med blötlagda aprikoser, rivet apelsinskal  och chiafrön tills det blir en apelsinmarmelad. Fyll i formarna med apelsinmarmeladen. Gör kokosoljan flytande och rör ned kakaopulver och agavesirap och häll på apelsinmarmeladen. Toppa med kakao nibs och ställ in i kylen minst 15 minuter innan servering eller ställ in i frysen och låt tina 20- 30 minuter. När bakelsen är kall kan du försiktigt ta loss formen.

[/restrict]

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..