Raw food på resa till the Reef

En grön smoothie som frukost på Danmarksbåten till Fredrikshamn. Saga, jag och mina brorsbarn har varit på the Reef. En lite försenad julklapp.

Att Resa är alltid en prövning för mig, dels för att jag släpar med mig mat, dels för att jag blir åksjuk och för att jag kan bli för lätt i energin.

Jag försöker preppa så gott det går.

Grön smoothie, glutenfri hembakad macka ( typ enda som funkar mot min åksjuka), kilovis med clementiner, avokado och linschips, vatten, te, raw choklad… ibland tänker jag helt enkelt när jag reser att jag helt enkelt tar en faste dag men idag när vi skulle bada och vara i kallt vatten visste jag att det inte skulle funka.

Även min Balance olja är med och mitt taychon bälte är på, mitt rosenkvarts halsband och efx band… ha ha du som läser detta undrar nog hur jag håller på och hur jag orkar?!?! Men detta är min vardag och det går liksom automatiskt att förbereda mat och annat inför resan. Så varför gör jag allt detta kan man fråga sig? Och mitt svar kanske inte är så tydligt men jag vill känna mig så nära mig själv, i kontakt på något sätt, på mitt sätt.

Energier, strålning, rörelse- ja vi blir påverkade konstant…

På båten satt vi vid en mutad tv skärm och Danmarks morgon program gick på under tiden. Och där kom en kille och gjorde två smoothies! Intressanta kombinationer som jag verkligen ska testa.

Persilja

Gurkmeja

En hel gul paprika

I avokado

Lime

Is

Vatten än

Banan

Avokado

Lime

Rödbeta

jordgubbar

Gurkmeja

Mandelmjölk

Jag hade tagit med mig senaste numret av tidningen Hälsa och hittade det här:)!! Ännu en båtresa som väntar 😉

Vi fick en rolig dag på the Reef, det blir nog ingen repris för min del. Vi försökte hitta någonstans att äta och den här skylten så lockande ut men levererade inte riktigt upp till vad jag trodde jag skulle hitta. Det blev pizza till brorsans barn och sushi till Saga.

Trötta av lite sömn och bad en hel dag kände jag sötsuget komma krypandes när vi bordade för att åka hem. Vi köpte nicks kexchoklad och det blir nog ingen repris på den heller. Bra utan gluten och socker men… inte så bra för mig.

För mig handlar att leva med raw food att inte låta mig själv isoleras i en box. Livet händer. Och blev det inte som jag tänkt idag, trots att min ambition inte är 100 % raw, kan jag väga upp det imorgon. Imorgon blir en grön pulver fm för att låta kroppen vila och ta hand om det som den inte är så van vid.

Kram

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..