Raw food recept i vardagen för Premium medlemmar

 För att raw food ska fungera i vardagen behöver man ha mat förberett. Jag lovar att du är lika glad varje gång du har planerat och tillrett i förväg. Fyra nya rykande recept för dig som är Premium medlem på Raw food by Erica!
* En krämig röra
* Pizza De Luxe
* Super food Mylk – pepprad med superfoods
* Funkar – till- allt -sås
[restrict paid=”true”]
Krämig Röra
En krämig röra är supergott att servera vid sidan av till andra rätter, raw eller lagade. Supergott också på linfrökexet med skivade grönsaker på och vid sidan av i en salladsbowl. Jag är lite hooked på smooked paprika och chipotle, det är något speciellt med den där rökiga smaken.
2,5 dl sesamfrön, solrosfrön eller andra frön och nötter
1 tomat
persilja eller andra gröna blad
2 msk olivolja
juice från en citron
1/2 tsk spiskummin
2 msk oregano
1 tsk tamari
1 tsk smoked paprika
1 dl vatten
en dadel
Mixa tills det blivit en tjock sås.
Pizza De Luxe
Degen blir till två bottnar och jag förbereder båda pizzorna samtidigt och när de är klara slicar jag upp dem och fryser in i bitar. Dagen innan jag ska äta pizza tar jag upp och tinar några bitar och några timmar innan middagen sätter jag i de i torkugnen för att bli riktigt goda och varma.
Botten: Blir två bottnar
1 liter linfrön
5 dl vatten
2 tsk psylliums husk
1/4 tsk salt
Mal linfrön fint. Lägg i en skål. Rör ned vatten och fiberhusk samt salt. Blanda samman med händerna och forma två rundlar och böj upp lite på kanterna. Torka i cirka 8-10 timmar. Bottnarna ska inte bli för hårda. Frys gärna in en bottnen eller spara i kylen i en veckan om du inte gör båda pizzorna med en gång.
Ost:
2, 5 dl paranötter
juice från en citron
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
en nypa salt
2 msk b-jäst
1 msk lönnsirap eller flytande honung
1 dl vatten
Mixa till en krämig ostsås. Bred över den torkade pizzabottnen, torka igen ( valfritt) i cirka 4 timmar.
Topping förslag:
Tomat, oliver, ruccola, rödlök, soltorkade tomater, strimlad paprika
Toppa pizzan.
Superfood mylk
Försök att få i den här mylken i din dagliga kost under en månad för att känna skillanden. Den är pepprad med superfoods och med hjälp av fettet i nötterna/frön hjälper de att bära ut de fettlösliga vitaminerna i kroppen. Den kan göras för två dagar och sparas men är godast om du gör a la minute.
2-4 msk nötter eller frön eller 2 msk nötsmör
1 msk lecitin pulver
1 msk baobabpulver
1 msk honung
1/4 tsk reishi
1/4 tsk spirulinapulver
1 liter vatten
Mixa samman ingredienserna, valfritt om du vill sila mjölken genom en nötmjölkspåse eller sil. Förvara i kylen, håller i cirka 1 dag.
Funkar- till- allt – sås

Den här såsen blir nästan godast dag fyra då smakerna har fått sätta sig. Tycker du att alg smaken tar över, uteslut nästa gång du gör den.

3 tomater
1 morot
1/2 avokado
2 msk dulse
2 selleri stjälkar
en nypa persilja eller annat grönt
1/4 röd lök
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk tamari
ev. 6 soltorkade tomater
Mixa till en tjock sås.
Variera med smaksättningar som:
mexikanskt, italienskt, indiskt, tahi,
Häll över  som en krämig dressing till en sallad, blomkålsris, kelpnudlar, grönsaksnudlar, eller lagade alternativ.
[/restrict]
LOADING..