UTLOTTNING En personlig timma med Tommy på Walkfeeling

Hur ska vi kunna springa om vi inte vet hur vi går? Men vi vet ju hur det är att gå, eller vet vi det? Jag trodde verkligen att jag ”gick rätt” innan jag lyssnade på Tommy Olausson när han blev intervjuad på podden Hälsosant. Tommy och jag träffades första gången för sju år sedan då jag tränade postural terapi med honom och Marcus Greus. En dag fick Tommy en insikt, och här är historian bakom Walkfeeling:

Walkfeeling är resultatet av många års lärande och engagemang

Tommy Olausson ägnade 17 år av sitt liv för att hitta svaret till såväl sitt eget tillfrisknande som sina patienters. När han fick veta att han inte kunde bli professionell fotbollsspelare på grund av sina skador, påbörjade han sökandet efter ett svar som skulle kunna hjälpa honom att bli både skade- och smärtfri. Han läste allt han kom över inom osteopati, medicin, löpteknik, rörlighetsträning och postural träning.

Han kände stor frustration över bristen på en långsiktig och hållbar lösning, men han vägrade att ge upp. En dag fick han en plötslig aha-upplevelse kring hur nedbrytande de flesta människors rörelsemönster är i vardagen. Han utforskade och testade sin nya teori både på sig själv och på många andra människor i olika åldrar och med olika kondition. Han såg omedelbara och hållbara resultat och han insåg att han hade hittat något som kunde behandla orsaken till fysisk smärta, snarare än bara symtomen.

Tommy var helt övertygad om att ingen ska behöva leva med kronisk smärta och han grundade Walkfeeling AB tillsammans med sina kollegor för att kunna erbjuda denna banbrytande träning till människor i alla åldrar. Nu hjälper han tillsammans med sina kollegor och tränare människor runt om i världen hur dem kan förstå orsaken, hantera sina allt från återkommande skador till långvarig kronisk smärta, men också att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv till att prestera i världsklass.

Jag blev väldigt nyfiken på Walkfeeling eftersom jag har en längtan att återigen kunna springa efter min ryggskada, springa kan jag väl men inte bra och smidigt direkt. Jag gick dit på en öppen kväll och det gav mig en insikt. Jag signade direkt upp mig på personlig träning i att gå. Låter lite knäppt kanske, men jag har fått lära mig att gå igen. Och ordet ”gå -ut- och – springa” har fått en annan betydelse för mig efter mötet med Tommy.
Det häftiga är att när du ändrar ditt rörelsemönster ändras även ditt liv till mer ett mer harmoniskt liv med mer flow. Prova så får du känna!
Denna månaden kan DU vinna en personlig timma med Tommy (värde 2000 kr!)! Skriv i kommentaren varför just du behöver lära dig gå och springa på nytt och  gillawalkfeeling.se  och se när det finns prova på kvällar. Det suveräna är också att du kan få 20 minuters fri provträning på Walkfeeling i Göteborg.
 1. Hej jag kan absolut inte springa, får rätt många skratt när jag rör mig snabbare än gående… hmm sååå jag borde verkligen lära mig att gå så jag kanske kanske någon gång i mitt liv kan springa utan att locka skratt. Har liksom tänkt att jag ska springa ett marathon :). Nu kanske det kan hönda på riktigt.
  Arghavan72@gmail.com

 2. Hej jag kan absolut inte springa, får rätt många skratt när jag rör mig snabbare än gående… hmm sååå jag borde verkligen lära mig att gå så jag kanske kanske någon gång i mitt liv kan springa utan att locka skratt. Har liksom tänkt att jag ska springa ett marathon :). Nu kanske det kan hönda på riktigt.

 3. Efter en steloperation 2001 har jag ständigt ont i ryggen, jag går fel ständigt, varje steg jag tar och behöver verkligen hjälp av ”walkfeeking”. Så glad jag såg detta på Ericas hemsida.
  Ett besök från mig väntar oavsett!
  Tack för denna glädjande information
  Namaste

  Summerbebis@hotmail.com

 4. Å hoppas på tur, jag skulle så gärna vilja testa detta, framförallt för min son som får ont i fötterna under rörelse och också för att jag är så intresserad av allt som rör kroppslig balans och harmoni!
  jennyabdelkader@linnea.com

 5. Hej!
  Har fått mer och mer ont i fötterna med tiden och började i somras att gå och springa barfota och blev mycket bättre. Men sen är det ju svårt när det börjar bli kallare och man bara går på golv utan skor och det funkar inte så bra. Rådgivning för att förstå hur jag ska gå bättre vore fantastiskt!!
  Allt gott!
  Anna

 6. Hej!
  Har fått mer och mer ont i fötterna med tiden och började i somras att gå och springa barfota och blev mycket bättre. Men sen är det ju svårt när det börjar bli kallare och man bara går på golv utan skor och det funkar inte så bra. Rådgivning för att förstå hur jag ska gå bättre vore fantastiskt!!
  Allt gott!
  Anna
  info@annaschroeder.se

 7. Jag tränade med Tommy under hösten 2016 och det lade en jättefin grund till ett förändrat rörelsemönster. Efter ett riktigt tufft år 2017 hade ett Tommy-besök gett en otrolig välbehövlig kickstart och skjuts framåt för mer smärtfri rörelse 2018!
  mia_bertil@hotmail.com

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..