En klok kvinna ger mig en present

På bilden ser ni Monica Katarina Frisk, en kvinna som jag ser upp till mycket. Hon har lärt mig så mycket genom åren – hon är en stark kvinna med stort hjärta, full av kloka ord, livsglädje, kreativitet, ett inspirerande jävlar anamma att saker går att genomföra. Så vacker i sin kvinnlighet och sin girlpower. Hon har varit som en slags mentor, trots att hon kanske inte vet det själv. En tanke på Monica och jag har genast känt mig stark och vet att jag fixar detta. För trodde hon på Sveriges första raw food bok, så får jag minsann tro på mig själv.

Monica och hennes man Per drev Energica förlag och tidningen Hälsa tillsammans. När jag för 12 år sedan knåpade ihop en synopsis och skickade ut till flera olika förlag fick jag nej från alla utom en. Monica. Hon mailade och skrev. ”Klart vi vill göra en raw food bok men nästa gång skicka inte din synopsis med snigelpost”. Så föddes boken ”Raw food på svenska” som sålts i närmare 100 000 exemplar runt om i världen ( men då översatt givetvis till flera olika språk). Efter ”Raw food på Svenska” föddes nio böcker till på olika förlag i Sverige, USA och Tyskland. Böckerna har tagit mig på många resor, och har skrivits med blod, svett och tårar. Min glädje till raw food och det gröna sättet att leva har drivit mig utanför min egen bekvämlighetszon bortom mina egna gränser, tullat på all min ork, skapat sömnlösa nätter under processerna. Men när jag ser tillbaka i bakspegeln så är jag så innerligt tacksam för varje ord. Och en innerlig tacksamhet till Monica och Per Frisk, som var startskottet att allt detta blev möjligt. Att sätta raw food på Sverige kartan och se vad som har hänt under de 10 senaste åren sedan jag var med på bokmässan för första gången med en hel monter med bara ”Raw food på svenska”.

Monica hade frågat mig på facebook vilket mitt favoritcitat var. Det tog mig över en vecka innan jag svarade, men då blev mitt svar till henne att jag en gång fått ett råd från en mycket klok kvinna (Monica) när Sam och jag hade det tufft i vår relation för många år sedan. Hennes råd var: Älska honom mer.

Så jag älskade honom mer. Älskade honom, mig, oss,  genom det svåra. Så när jag fick en skärbräda som hon skapat alldeles själv till mig med citatet ” Amor vincit omnia” brast jag ut i tårar.

Så hädanefter skär jag mina grönsaker och frukter med ännu lite mer kärlek och djup tacksamhet till Monica.

En riktig kärleksgåva.

Tack Monica. <3

 

Kram

Erica

 

 

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..