Juice och skapande med Pulp

sep 17, 2018


Vår bästa granne kom med en kasse full med vindruvor som hon i sin tur fått av en vän. Det dignade visst med vindruvsklasar i hennes växthus och hon ville glatt dela med sig. Efter vi ätit och ätit av de fantastiska druvorna och det knappt märktes i skålen bestämde jag mig för att ta fram vår juice maskin för att pressa ur saften. Det som är så suveränt är att är druvorna eko juicar jag druvor med kärnor, med kvistar och blad.

Vår juice maskin fick allt jobba på och pulpen blev genom torr. Den orkade inte riktigt ta allt så jag mixade hälften i min vitamixer och silade i en nötmjölkspåse.

Vindruvs saften skvätte lite överallt så Lilla Liv och jag tänkte att vi kunde prova färga ett tygstycke. Vi tog ett gammalt lakan och la in pulpen i tygstycket en stund. Nu hänger det på tork för att vi sen kan skapa något av det.

Det blev 2 liter juice. Om vår frys inte var så liten hade jag fryst in till vinter men den är full med annat gott. Så min tanke var att kanske göra en eller två dagars vindruvsjuicefasta.
Det var min måndags förmiddag med en krasslig liten hemma…
Kram
Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »