Här kan du äta raw food runt om i världen


Raw food i världen

Det som jag gillar bäst med att resa är att äta – få upptäcka nya smaker, dofter och influenser. Om det finns en raw restaurang blir jag ännu gladare, äta ute är en lyx! Här presenterar jag de olika platser som jag varit och ätit på runt om i världen. Klicka på den lila länken och du kommer direkt till deras hemsidor med menyer och adress. Har du varit någonstans och vill dela med dig? Skriv till mig på info@rawfoodbyerica.se så lägger jag upp det här för andra rese- och rawfoodisar!

USA, London och Hawaii

Whole Foods

New York

*    One lucky duck – serverar sallader, glass, snacks och juicer/smoothisar. Goda takeaway små kakor att köpa med sig och ha i väskan! Även produkter hittar du här. Litet men mycket mysigt.

Raw Oreo Icecream

*    Pure Food and Wine – här kan du både äta raw och dricka vin som lyfter maten. Mer åt gourmet hållet och kräver ofta att du ringer och beställer bord innan! Underbar uteservering.

Raw gulbetscarpaccio

*    Quintessence – New Yorks äldsta raw food restaurang, kanske först i världen till och med! Åt en mättande och ljuvligt god chiagröt med cacaonibs som jag tog med mig hälften av och hade till lunch. Öppet från tidiga morgon till sena kväll.

Gratis prov på raw frukost

*    Harlem – bästa pizzan i stan säger ryktet! Dock har jag inte varit där ännu…

Farmers Market – runt om i New York och USA – finns på olika platser runt om i landet, googla på den stad du befinner dig i samt farmers market. Vanligast är att marknaden är på lördagar.

Flygplatsen Newark har en Jambajuice med färskpressade juicer, vetegräs och smoothis.

Los Angeles
*    Au lac – är som att komma till raw food himlen. Så mycket gott att välja bland att jag inte kan välja något framför det andra. Hett tips är att äta något där och samtidigt beställa att ta med något annat till mat för nästa dag.
*    Julianos – ät raw och ”spotta” känsdisar på samma gång. En favorit soppa där är en taco/mexikansk soppa samt spirulinasalladen. Och naturligtvis efterrätterna!
*    Rawoultion – här äter jag helst  en Big Matt” och avslutar med en havreäpplekaka.

San Fransisco

*   Café gratitude– varje rätt har här en egen tacksamhets bön. När jag var i San Fransisco hittade vi aldrig dig.. Men jag har hört mycket GOTT om dessa caféer!

* Aliveveggie – en annan plats som rekommenderas i San Fransisco men har tyvärr inte varit där.

Chicago

*    Karyns – Karyn som är kvinnan bakom raw food i Chicago är dedikerad och av de som har varit där som pratat med mig säger att hennes entusiasm kan kännas i varje tugga.

Santa Barbara

*    Botanical Garden salladen på Natures – cafét ligger på gågatan i Santa Barbara och Botanical Garden salladen är det bästa alternativet på menyn och är helt raw. Med Storm åt jag denna sallad flera gånger i veckan. Obs! Beställ en avokado till för det ingår inte i standard tallriken.

Santa Cruz

* Cafe La Vie – ett café som låg på Front Street i Santa Cruz, där vi spenderade mycket av vår resekassa med en odyssé bland deras raw meny. Träffade en tjej därifrån som sa att La Vie inte fanns längre och så verkar det av deras hemsida med. Ledsamt men är du i krokarna där sväng förbi och kika!

COSTA RICA

Montezuma

*    Organico – smaskiga desserter, super smoothisar och kokosmjölk är toppen att äta här!

Björnbärs kaka med cacaocrust

* Ylang Ylang resort – solnedgång och lyxig miljö – och äta raw food! Vad mer kan man begära;) Se hela deras meny och börja drömmar. Jag beställde in alla efterrätterna!

Santa Teresa

*  TresCabinas – ligger på slutet av vägen i Santa Teresa efter supermercado la hacienda! Några urval av raw finns och de säger ” eat raw – eat for beauty”. Inga efterrätter fanns när jag var där men färska jordgubbar räckte gott och väl.

Jiipii -jag älskar att raw food på restaurang!

I Santa Teresa dyker det upp nya raw food caféer varje säsong, googla för senaste uppdateringar!

San José

Mantras Veggie Café & Tea House
Barrio Escalante, 2oo mts north from Centro Cultural Norteamericano, inside of Kasasana
tel. 2253.6715

SYDAFRIKA

Kapstaden

I Kapstaden hittade jag bara en liten vegan lunchrestaurang med ett raw alternativ men de sa att de skulle sluta med raw food för det var ingen som åt det: (. Passa på om du är där att träffa Daniel och Beryn som håller i kurser i raw food – du lär dig samtidigt som du äter ljuvligt god mat!

ENGLAND

Brighton

* Manna Café – slank ner en god smörgås och en underbar snax med hampafrön. Brighton är vackert på sommaren, så ta en tur dig, ät raw och gå längs havet. Även hemvist av Kate Magic.

London

I London finns fler raw food ställen men det som jag varit på är

* SAF – trendig miljö med en läcker bar och även vegan mat. Öppnar vid lunch och du får ha mycket utrymme i magen när du går hit eller komma tillbaka flera gånger. Allt är supersmaskigt!
På väg hem från London hittade jag vetegräs shots och färskpressade juicer på Stanstead – bra att grunda med innan en flygtur!

SVERIGE

Göteborg

* Dahls Bakeshop – under två år ägde vår familj detta café och då introducerade vi raw food i Göteborg. Cafét har fortsatt med raw food och nu besöker jag det gärna för en god lunch, smaskiga bärpaj eller energigivande snax och shaker.

Norrköping

*    Mimmis Visthus

Kivik

* Kiviks lilla råa – för mig som bor i Göteborg önskade att jag hade det närmare till Kivik

Falsterbo-Skanör

* Spelabäcken – raw snax och kärleksfull mat finns här!

Kom in och ät - raw food!

DANMARK

*    42 grader

Norge

Oslo

* Buddha Biljard – nästa Oslo besök så kommer jag!

Kom ihåg alla underbara marknader med frukter och grönsaker var du än är i världen. Var nyfiken och ha ett öppet sinne – det är där raw food är som bäst! Att ätas rakt upp och ned där du står med smaker som exploderar och cellerna skrattar!

En artikel från New York times gör dig mer sugen att resa och äta raw!

Här är en sida som tar upp alla raw restauranger i världen, dock vet jag inte hur uppdaterad sidan är men go for it! http://www.soystache.com/raw-food-restaurants.htm

LOADING..