Smultronställen i Stockholm för dig som gillar raw food

jun 11, 2010

Tomatplantor i långa rader


Smultronställe nummer 1: Rosendals trädgårdar- Njut av växthuset och grönsakerna som växer upp. Ta en runda i gulliga butiken-  köp ekofrukt – och grönt, en nötblandning och sätt dig i gräset med någon du gillar.

Gröna vindruvor


Thaibasilika för thaikänsla


Perfekt till en grön smoothie


odla i tunna - bra om du bor i stan!


Smultronställe nummer 2: Blueberry Lifestyle på Sibyllegatan, Stureplan och på NK. Ger dig ny energi med gröna drinkar och supersnax.
Smultronställe nummer 3: Yogayamas raw food sallad – tyvärr hade dem stängt så det fick bli picknick på en bänk vid kyrkan bredvid.
Smultronställe nummer 4: Saluhallen vid Östermalmstorg. Gå upp en trappa för att ta rikligt av buffén ( de har tom surkål och groddar) för 95 kr eller shoppa loss i Saluhallen och gör din egen måltid.
Smultronställe nummer 5: Lemuria som ligger vägg i vägg med Blueberry (Sibyllegatan) – schysstare lunch och mycket för pengarna. Och ja, det är sant – här kan du köpa pinfärska vetegrässhottar= Lycka!

Skål!


Smultronställe nummer 6: Bulleboden – här finns något för alla smaker, raw food:are eller inte! Jag blir dock lyrisk av att få njuta av raw rätt igenom – från grön smoothie, till fräsch sallad- och godsaker gjorda från boken ”Raw Delight”. Lakritsbollar, kardemummaskorpor, havredinkelkakor och minibakelser. Tack Carina, som driver Bulleboden, för att du ger oss raw foodisar och andra människor möjlighet att njuta!

Raw food, surdeg och köttbullar hittar du här


Spicy asiatisk sallad med mango och zucchini


Grönt och sött


Raw kakor to go


Vad har du för Smultronställen som du vill dela med dig av, i Stockholm, övriga Sverige och Världen?
Kom ihåg att ditt eget smultronställe finns inom dig!

Places to find power and happiness!

Erica
Long Live Life

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

35 Kommentarer

  1. Karin

    Vill tipsa om Astrid & Aporna Kök, ett kanonställe på bergsgatan 20 i Malmö som serverar hemmagjord ekologisk vegan-mat & en hel del är raw som dagens lunch, godisbollar, smoothies mm. Lycka!!!
    Även Barista Fairtrade Coffee serverar raw smoothies, bl a m vetegräs.
    /Karin

    Svara
    • Erica

      Tack Karin för att du uppdaterar oss på raw ställen i Malmö! Nästa helg är jag där och ska kika in på dessa ställen:)! Kram

      Svara
  2. jenny

    Vi har faktiskt två stycken RAW-Food restauranger i København: 42 Raw: http://www.42raw.com/ som ligger i närheten av Strøget och The Raw Tribe: http://therawtribe.dk/ som ligger på Nørrebro, lite innan centrum. Kan varmt rekomendera de båda.

    Svara
  3. Erica

    Längtar till Köpenhamn och få njuta av underbar raw food när jag läser det här! Tack Jenny! Vi kanske ses där!

    Svara
  4. Eva

    Yogayama är väl ett ställe som även serverar kyckling. På något sätt tycker jag att raw food ska hållas ”ren och fri från blod, död och lidande”. Säkert tycker majoriteten att jag har fel för de flesta raw foodare är väl inte det för djuren skull, kanske någon mer…

    Svara
  5. Catherine Hirota

    Nu har Blueberry Lifestyle även öppnat på Rörstrandsgatan. Det är jättemysigt!
    http://www.blueberrylifestyle.se/menyer/rorstrandsgatan/
    Jag gillar Hermans (fast det är inte rawfood tyvärr) på söder. Chutney på söder.
    Matdistriktet är min absoluta favorit. Där har de hög kvalitet på maten och man betalar per vikt. Suveränt!
    http://www.energibruden.se/2011/01/fantastisk-lunch-pa-matdistriktet/
    Har listat en massa vegetariska restauranger på min blogg under restauranger.

    Svara
  6. Erica

    Tack Catherine för tipsen!
    Har ännu inte varit på matdistriktet men ser nu att jag måste dig:)!
    Kram
    Erica

    Svara
  7. Cecilia

    Va på Raw Food House i Malmö idag = grymt gott, trevlig personal och mycket att välja på

    Svara
  8. Fredrik Levy

    Vi åkte till Bulleboden igår men där serverades ingen raw food, bara surdegsbröd… Vi drog till Blueberry på PUB istället och det var en trevlig upplevelse även om det inte var 100% raw food.
    Kan varmt rekommendera Råbar i Århus, Danmark. Det var första gången jag fick raw food på en restaurant och det överträffade mina förväntningar. Århus är dessutom en väldigt trevlig stad, ungefär lika stor som Göteborg. Adressen är Hadsundvej 112 (nära Aros Kunstmuseum).
    www.rawfood-livsstil.dk

    Svara
  9. Erica

    Hej Fredrik!
    Så bra att ni hittade ett bra alternativ när nu inte Bulleboden hade raw food! Vet du om det bara var så under sommaren eller om de slutat helt och fullt med raw? Så jag inte rekommenderar fler att gå dit:)!
    Blev supersugen att åka till Århus och äta! Tack för att du delar din upplevelse här!
    kram
    Erica

    Svara
  10. Lina

    Sökt länge efter ”matkasse” med raw food eller vegan. Ingen som tror på idèn? Skulle det bli för dyrt? Ligger i tiden, ett argument för dem som inte bryr sig om djuren kan vara miljön…

    Svara
  11. Lina

    Raw food borde delas upp i vegan och med animalier, köpte nyligenen en ny raw food-bok men tyvärr innehöll den animaliska recept. Är de flesta rawfoodare djurätare?

    Svara
  12. Erica

    Ja, en raw matkasse vore toppen. Idéerna finns och har undersökts, men jag ska undersöka vidare och hoppas på lyckoresultat.Tänk om man till och med kunde få den hemlevererad och färdiglagade;)
    Kram
    Erica

    Svara
  13. Veronica

    Jag såg precis att det går att beställa rawfoodmatkasse på www.Rawfoodmatkasse.se. 🙂 Jag har dock inte provat själv.
    Har precis börjat nosa på det här med rawfood och då främst desserter eftersom jag kommit på att jag är en sockerjunkie. 🙁 För mig är fika synonymt med trevligt vilket förmodligen är anledningen till att jag återgår till att göra det efter varje uppehåll. (måste sluta helt ibland eftersom det bara blir oftare o oftare istället för ett par gånger i veckan som för de flesta.) Raw fooddesserter är söta, krämiga o goda men ger inte samma hetsiga sug som bullar o annat fikabröd, inte ens stora gula russin som är hur söta som helst ger samma ’cravings’. 🙂 Jag har köpt kokosmousse (finmald, krämig kokos) men vet inte riktigt vad jag ska hitta på med den och tar gärna emot tips från er rutinerade rawfood’isar! 🙂
    Veronica

    Svara
  14. Erica

    Hej Veronica!
    Kul att höra att du börjat nosa på raw food och har redan kokosmousse hemma, bara att hugga in och mumsa på. Kanske göra en chokladsås med kokosolja, raw kakaopulver och honung eller agave.
    Lycka till och njut på vägen!
    Kram
    Erica

    Svara
  15. Veronica

    Hej Erica,
    Tack för peppingen! Jag insåg lite sent att du är Raw Delight-Erica. 🙂 Din fina bok är så inspirerande! Så fort jag fått hem min torkugn så ska jag prova dina kardemummaskorpor och chokladremmar tillsammans med massor av dina andra roliga recept. Längtar! 🙂
    Lycka till med nya boken!
    Kram
    Veronica

    Svara
  16. erica

    Hej Veronica!
    Roligt att läsa att du blir inspirerade av Raw delight och att du har beställt en torkugn. den kan man ha mycket roligt med:)!
    Lycka till<3
    Kram
    Erica

    Svara
  17. Veronica

    Det tror jag också och jag ser verkligen fram emot att få börja prova olika recept! Jag tänker på vad roliga kex o annat man kan göra. 🙂 En snabb fråga till dig som är rawfoodkock; vad tror du om att göra syrliga mangoremmar med mango, banan, lite baoba och citronzest, och vilka proportioner tror du blir bra? Tänkte prova samma ugnstid som med dina chokladremmar.
    Tack och må gott!
    Kram
    Veronica

    Svara
  18. Erica

    Det låter mumsig Veronica! Tja, proportionerna lite svårt att säga men smaka dig fram. Typ 4 bananer, 2-3 tsk pulver, en citronskal en mango, kanske. Berätta gärna hur det blev!
    Kram
    Erica

    Svara
  19. Veronica

    Absolut! Tack för hjälpen!

    Svara
  20. nellie

    I Helsingborg finns det ett Café vid stadsteatern där det har en underbar morotskaka. Den ligger på hörnet ut mot gatan (:

    Svara
    • Erica

      Tack för tipset!
      Nästa gång i Helsingborg:)
      Kram
      Erica

      Svara
  21. helena

    Hej kan man köpa en raw sockerfri tårta i Sthlm/ Järna? Ska ha fest den 23e mars, 🙂

    Svara
    • Erica

      erika på www.frontraw.se gör de godaste raw tårtorna – kontakta henne på erika@frontraw.se.
      Ha en rolig och go fest!
      kram
      erica

      Svara
  22. Maria

    Hej och tack för tips!
    Kan meddela att Bulleboden på Kungsholmen fått nya ägare och tyvärr serverar de varken raw eller veganskt längre.

    Svara
    • Erica

      Tack för att du uppdaterar mig! Som boende i Göteborg har jag inte alltid full koll på ställena som serverar/har serverat raw.
      Kram
      Erica

      Svara
  23. Carolina

    Hej Erica
    Tack för all inspiration! Jag har börjat äta raw Food för några månader sedan, med hjälp av dina böcker har jag hittat massa goda recept! Jag jobbar vid Östermalm så jag ska definitivt prova några av dina smultronställen
    Carolina

    Svara
  24. Ella

    Tack för suveräna tips!
    Annars är ju Mariatorget en oas för oss RAW-isar.
    Här finns
    1. PRIMÖR som har EXTREMT goda(makalöst goda) wrapps, RAW-rätter och smarriga desserter. Tyvärr kan man bara sitta ute på enkla pallar på trottoaren, men maten är helt klart värd en hämtning. http://www.primorekobutiken.se/pa-gang/vi-oppnar-snart-en-take-away-halsobar/
    2. 8 TILL 8 som lagar riktigt god (inte nödvändigtvis RAW) ekoologisk vegomat.
    3. Bliss på Östgötagatan (Skanstull) måste också få komma med på södermalmslistan.

    Svara
    • Erica

      Tusen tack för att du kompletterade listan! Det kommer många nya härliga ställen som måste upptäckas. Nästa gång i Stockholm står de på min att besöka lista!
      Kram
      Erica

      Svara
  25. Maria

    Kolla in nyöppnade Matapoteket på Bondegatan 6 i Stockholm. Raw och vegan restaurang!

    Svara
    • Erica

      Tack!
      Det ska jag verkligen göra nästa gång i Stockholm:)
      Kram
      Erica

      Svara
  26. Veera

    Hej!
    Fint att få tips på raw food ställen i Stockholm.
    Ett ställe som inte nämnt men som själv marknadsför att det ahr raw food är Centralbadets restaurang.
    Det är synd att fler restauranger inte har raw food. Vi har lite svårt att hitta riktigt bra lunchställen för oss i arbetslaget, tyvärr.

    Svara
    • Erica

      Härligt med nya tips! Och att ni läsare hjälper till att uppdatera med nya goda ställen:).
      kram
      Erica

      Svara
  27. Carina

    Det ska finnas ett ställe på lidingö? Är det någon som har vart där?

    Svara
  28. Anna

    Hej, jag var igår på ett extremt mysigt och bra raw-food ställe. Det heter Sthlm Raw och ligger på långholmsgatan 11???? stort tips

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »