Recept på pizza á la rawfoodbyerica

Pizza är något som jag aldrig riktigt gillat förrän jag fick smaka på raw food pizza – så nu vill jag äta pizza frukost, lunch och middag!

Det här receptet sändes ut i sommar till receptprenumeranterna som får sju nya recept varje söndag till sin inkorg!

I love raw pizza!

Pizzadeg:

3 ½ dl bovete, blötlagt

½ tsk salt

2 msk olivolja

3 dl solroskärnor

2-4 msk vatten

Tomatsås:

2 tomater

5 soltorkade tomater

”Ost”:

2 dl paranötter

½ msk olivolja

en nypa salt

1 tsk citron

1 vitlök

Topping:

15 champinjoner, skurna i skivor och torkade

1 avokado, skuren i skivor

1 paprika, skuren i smala skivor

kapris, efter smak

oliver, efter smak

70 gram ruccola

Tillredning:

Kör solroskärnor finhackade i matberedaren. Tillsätt bovete och kör igen. Häll i olja och tillsätt salt och kör igen. Bred ut på bakplåtspapper (helst de av silikon kallade telflex) till ett lager cirka ½ cm högt. Forma gärna till pizzarundlar. Efter cirka 5 timmar skär i till slicar. Låt stå tills de är lite degiga men ändå genomgräddade cirka 20 timmar.

Mixa tomater och soltorkade tomater till en krämig tomatsås.

Kör paranötterna grovhackade i matberedaren. Tillsätt citron, salt, vitlök och olivolja och kör igen.

Ta en pizzaslice, bred på tomatsås, lägg på ost och toppa med grönsaker, oliver och kapris.

  1. mumsfillibabba där! Sitter o försöker få lite inspiration till min pizzabotten som jag har gjort, detta ser ju gudomligt gott ut, men jag har inga paranötter så jag funderar på tomatsås som botten (självklart liksom hehe) sen cashewnötsost o så avokado och rödlök med lite spenat. Men det kan ändra sig många gånger påväg till köket 😛 Lite spännande faktiskt o göra raw food man vet aldrig va det slutar med! : O

  2. Wow, vilken superpizza! Är dock inte helt med på hur du gör pizzabottnen. Torkar du den i ugnen innan du lägger på toppingen? Funkar det på svag värme i vanlig ugn eller krävs torkugn? Ska bovetet ligga i blöt över natten?
    Tack för fantastisk inspiration!

  3. Tack Anna för att du gjorde mig uppmärksam på att förtydliga receptet.
    Bovete kan vara blötlagt över natten eller även groddat ett dygn. Den ska torkas i torkugnen eller i din vanliga ugn ( justera dock tiden om du använder en vanlig ugn vad som känns bra för en pizza botten)!

    Lycka till!
    Ps. Pizza bottnen använder jag även som frukost macka med kokosolja och gurkskivor toppat med kelp!
    Kram
    Erica

  4. Hur länge håller dessa och hur förvarar man dem? Kan man frysa in dem? Alltså jag menar bara själva pizzabottnen.

    För övrigt så provade jag att baka dem i vanlig ugn på 45 grader. Det gick utmärkt, men de räknas förstås inte som raw då.

  5. Förvara dem i kylen i cirka en vecka, kan gå längre beror lite på förhållandena men en vecka är garanterat okej. Lägg de annars i frysen, där håller de länge!
    Så bra att det funkade med ugnen, lite liv var det nog kvar i bröden:)
    kram
    Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..