Blev det någon rawfood tårta på min födelsedag?

Nej igen tårta blev det här året! Men en härlig raw food pizza som du fick receptet på  med senaste nyhetsbrevet. Den avnjöt jag med min familj och våra goda vänner Frank och Carola som bor helt sagolikt vid havet på Grötö.

Födelsedags plommon

Vi gick en runda på ön. Plockade plommon från träden och äpplen från marken. Den bästa födelsedagstårtan direkt från naturen. Solen sken men det var kyligt i vinden. Saga tog av sig sin klänning och gick i vattnet, så mycket barn har jag inte inom mig. Det fick bli att doppa tån i vattnet för att inse att ungen är galen som ville bada. Men jag gillar ju sådan ”galenskap”;)!

Jag som fortfarande håller mig till exprimenterandet med raw food à la Gabriel Cousens gjorde ett undantag och gjorde faktiskt en apelsin och chokladbräck.. Så så god! Du som var med på råkostfestivalen fick smaka den där och vill du göra den har du receptet här,

Smälter kakaosmör

För mig är att fylla år ungefär som nyårsafton – jag inventerar livet och ser vad jag vill ha mindre utav och mer utav. Det är lika intressant varje gång med min inventering och ännu mer intressant är att gå tillbaka och läsa de tidigare jag gjort. Så det kan vara ett bra födelsedags tips till sig själv – skriv en inventeringslista över olika plan i ditt liv. Jag använde dessa till det här året:

* Privat
* Själsligt
* Relationer
* Mammarollen
* Affärskvinnan
* Att göra varje dag som påminner mig om vem jag är och vem jag vill vara

Återkoppla gärna om du har andra tips på födelsedagspresenter till sig själv! Årets mest dyrbara present till mig själv var att jag investerade en vecka i att möta mig själv i min gröna juice fasta.

Happy Birthday to you!

Erica

Long Live Life

  1. Erica skriver:

    Anna och Sandra! Tack för era kommentarer! Sandra – ditt tre veckorstips tar jag verkligen till mig och ska börja med en ny vana. Ska drömma och se vad som kommer till mig i drömmarnas land om vilken ny vana det ska vara… Jag har funderat över att varje dag är som en födelsedag och att hela livet ska vara en semester – så ska vi ta och säga hipp hipp hurra varje da?! Eller blir det slentrian då? Det låter fint oxå Sandra att du tar det stegvis med raw food – vi behöver vara snälla mot oss själva och andra på vägen.. Och en ny vana var tredje vecka är bättre än att göra 10 över en natt, eller vad tror du? Tack för inspiration att fortsätta skriva om vad som försiggår i mitt liv, kropp och huvud! Varma kramar erica

  2. sandra skriver:

    Grattis!!! Lät som en fantastisk födelsedag! Du är väldigt inspirerande, som alltid 🙂 Att fira och uppskatta sig själv kan man inte få nog av. Jag har infört en grej som jag tycker gör livet lite roligare. Jag firar var tredje vecka:) För jag har hört att det tar tre veckor att komma in i en ny vana, och jag har insett att för mig är det bäst att låta saker och ting ske i sin takt. Det här med rawfood tex har jag behövt ta in i mitt liv stegvis. Så var tredje vecka bestämmer jag en ny vana och sedan har jag en fin burk jag stoppar pengar i under dessa tiden och då tre veckor gått tömmer jag burken och unnar mig massage eller något annat jag förtjänar!
    Tack för världens bästa blogg!! (som hjälper mig otroligt mycket med införandet av nya bra vanor;)

  3. Hej & Grattis i efterskott! Kul att läsa om din födelsedagsritual, annars är det ju lätt att själva födelsedagen försvinner bland en massa planering och fixande. Jag tyckte att det var skönt att bli påmind om att jag kan ta den där tiden till mig själv också! Ha det så bra! Varma hälsningar, Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..