ECONOW mässa 2010 och fem snabba klimatsmarta tips

Eco äpple

I lördags var jag i ett soligt Stockholm (och här är jag fortfarande) och gick på Eco Now mässan, ( jag tror att den var förra året också…). Jag förbluffades av allt underbart eco som finns; elmoppe, vackra väggfärger, sköna madrasser, snygga kläder, pennor gjorda av gamla petflaskor, böcker tja det var en väldans massa kul där. Jag fick lust att byta ut allt i mitt hem och bara göra allt eco från tandborste till kudde. Men det hade ju kanske inte heller varit så eco? Bättre att byta ut en sak i taget. När det är dags att handla nytt – jajamänsan, då får det bli eco.. Pssst handlade tre superschyssta ekoplagg för hur lite pengar som helst, men säg inget bara, jag har ju ett antshoppingår;). Just det med mitt antishoppingår… Jag får köpa något om jag snurrat runt det i huvudet många gånger för att verkligen försäkra mig om att jag behöver det…. Och jag blev lite kär i den här elmoppen men den behöver jag verkligen inte… Men visst är det fin? Om jag någon köper en sån får den heta snöflinga:)!

Snöflinga

På mässan fanns en författare som skrivit om klimatfrågor och jag frågade efter fem snabba tips för att bli mer klimatsmart. Jsg som trodde hon skulle ta lite tid på sig att svara hade helt helt fel. Just den ”smarta” frågan hade hon nog fått miljoner gånger och hade varit så smart att hon hade skrivit dem i boken.Jag fotograferade svaren:

5 snabba klimatsmarta tips

Att jag kunde glömma författarens namn och titeln på boken är riktigt löjligt…. Men jag ska ta reda på det – och jag hittade det! Tack google för att man kan skriva in de allra tokigaste sökorden och ändå finna – läs mer om klimatkoden! Köpte en bok om klimat och mat. Mamma, om du läser det här, låtsas som du inte gör det för du ska få den i present. Min mamma är nämligen så bra, hon läser böcker och berättar för mig vad som står i dem… Är det det som kallas snabbläsning;)?!

Jag vill också dela med mig av söndagens betraktelser på facebook. I morses citerade jag Eckhart Tolle – av en händelse slog jag upp en sida i hans bok ”Tystnaden talar” och skrev följande citat på facebook:

Eckhart Tolle ” Vi har glömt bort det som stenar, växter och djur fortfarande minns. Vi har glömt hur man är – hur man är stilla, hur man är sig själv, hur man är där livet är: här och nu.”

Jag fick en oerhört lärorik kommentar av en av råkostfestivalens kungar Pierre Durani som jag vill att hela världen ska läsa… Väldigt insiktsfullt..

Pierre Durani ”Jättefint citat från en väldigt fin människa. Däremot tror jag inte helt på det han säger. Ingen har glömt bort det helt och hållet. Vi kan inte inte vara här och nu, och inte vara i oss själva. Kanske glömt hur man är stilla, men även stil…lheten finns där i och runt om oss oavsett hur medveten man är om den.

Det som är viktigt är dock att vi (eller en förhärskande men ändå liten del av oss) glömt – något djupt – och glömt att vi glömt. Vilka eller snarare vad vi är, egentligen. Alltså vår innersta (yttersta/egentliga/verkliga) natur, snarare än att vara i nuet (som bara är en konstruktion i vår tidslinjefokuserade kultur).

Allt detta är bara ord. Visst kan nuet också symbolisera vårt innersta om man så vill. Det finns kanske klarare begrepp än nuet och stillhet om man så vill att använda som pointers riktat mot det som ändå orden aldrig kan lyckas fånga.

För att vakna kan ibland en kalldusch och lite verklighetsrock’n’roll vara en mer direkt väg. Lätt att fastna i myspysträsk med rökelse, kumbaya och alltså en lite trevligare version av samma dröm (och en ännu svårare att vakna ur då egot nu har tagit sig an hela det ”andliga” språkbruket).

För att lyfta fram Tolles betydelse kan jag nämna att ett av de allra klaraste ögonblick jag haft var just när jag läste hans första bok. För det (och den stora roll i att hjälpa folk kläckas i vår tid) är jag honom evigt tacksam.

Finns oändligt många stigar till bergets topp och bäckar ut till havet, och denna kommentar säger mest om mina egna preferenser.

Kool blogg från en som ibland tar upp Tolle:
http://bjornclausen.blogspot.com/”

Nu ska jag snabbsova min skönhets sömn – klockan halv fem ringer telefonen ( skumt man säger inte klockan längre utan det är telefonen som ringer….annat var det när jag var ung;) för att bjuda 100 solstrålar på frukost med 4-good i täten.

Sleeping Beauty for more Sunshine breakfast

Erica

Long Live Life

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..