Rawfood rocks -frukost recept ifrån 4-good

Solstrålen Sara ifrån 4-good hälsar välkommen

100 härliga rawfood nyfikna människor hade samlats i 4-goods strålande energi denna måndagsmorgon. I frukostpåsarna innehöll några provsmak på vad som kan vara en raw food frukost – alla goda recept kan du läsa om nedan och prova själv hemma.

Och jag skriver inte så mycket själv om den här morgonen utan överlåter ordet till två andra bloggare som skrivit om frukosten, det jag däremot vill tillägga att tänk om varje måndagsmorgon kunde  börja så här med solstrålarna Katrin och Sara och 100 andra härliga personer – vilken kickstart varje vecka skulle få::))!

Läs mer på Biancas blogg och på Hildes blogg

97 kvinnor och 3 herrar

Jordgubbs-och ingefärssmoothie

3 dl färskpressad apelsinjuice
6 stora jordgubbar, frysta eller färska
2 cm ingefära

Mixa juice, jordgubbar och ingefära i mixern.

Bovete gröt med mandelmjölk

1 1/2 dl bovete, helt och skalat, (blötlagt över natten och säl sköljt)
125 gram hallon, färska eller frysta
2 tsk kokosolja
2 tsk honung/ eller annan torkade frukt som är blötlagd i 8 timmar
1 krm vaniljpulver

Kör alla ingredienser i matberedaren till en gröt. Servera med mandelmjölk ( se recept nedan)

Mandelmjölk

2 ½ dl mandlar
ca 5 dl vatten

Mixa 2 dl vatten med mandlarna tills det blandat sig ordentligt. Häll vätskan, i omgångar, i en trådsil med en bunke under. Pressa ut mjölken med baksidan av en sked. Eller använd en nötmjölkspåse.  Mixa mandelresterna en gång till i mixern och se om du får ut mer mjölk. Du kan spara mandelresterna för att använda dem i en rätt, håller sig ett dygn. Häll i lite mer vatten i mjölken, späd tills du får den konsistens du vill ha.

Linfrökex

3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 msk lantbuljong

Blanda linfrö, sesamfrö, solrosfrön och pumpafrö med vattnet. Låt stå cirka 4 timmar. Lägg i kryddor och saltet. Rör runt ordentligt. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 40-45 grader, beroende på hur ny din ugn är, kan det variera hur det fungerar med inställningen av temperaturen. Öppna ugnslocket emellanåt. Det tar mellan åtta timmar till ett dygn att baka kexen i ugnen, återigen beroende på ugnen. När kexen går att bryta som knäckebröd är de klara. Förvara i en låda som sluter tätt.

Power eventbollar

Recept för ca 12 st bolllar:

3 dl valnötter
1 ½ dl russin
1 nypa salt
1/2 msk macapulver
1 ½ msk carob
1 msk honung

Kör valnötter i matberedaren tills de blir finmalda. Tillsätt russin och kör igen så valnötter och russin blandats ordentligt. Tillsätt honungen, carob, macapulver och saltet, kör igen. Pytsa i lite mer carob om du vill ha chokladigare smak. Fortsätt att köra tills du får en bra ”deg” så att du kan rulla bollarna. Variera bollarna genom att rulla dem i kokos. Håller sig cirka en vecka i kylen men går även bra att stoppa in i frysen om du vill göra en större sats.

Sourcreamost

1 ½ dl cashewnötter
¾ dl vatten
1 ½ msk citronjuice
salt
5 cm purjolök
3 msk färsk basilika
3 msk färsk dill

Kör alla ingredienser i matberedaren. Låt stå i kylen innan servering. Håller sig cirka 5 dagar i kylen.

  1. Leia skriver:

    Mums vad gott det låter!

  2. Grattis! Vilken underbar morgonträff! Jag gör gärna rutin av detta 🙂 En riktigt skön start på veckan! Tack 4good och Erica!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..