Persiljetabouleh skulle jag nog kunna äta varje dag tror jag! Nu har jag ”lovat” mig själv att äta det minst en gång i veckan, för det har hänt alldeles för sällan.
Det bara sprakar om persiljan som tabouleh till stor del består utav; klorofyll (som är inkapslat solljus), järn, kalcium, C-vitamin och karoten. Persiljan är också otroligt bra för att få fart på magen;)!
Varje gång som jag äter persiljetabouleh blir jag oerhört skönt mätt, uppfylls av ett skönt lugn och så blir det ett sånt där fånigt leende på mina läppar av nöjdhet! Hur känner du dig? Sitter du också där med ett fånigt leende och bara är så där nöjd?
Jag varierar mina tabouleh, jag kommer ihåg förra sommaren när jag plockade färsk mynta i kohagen och hackade ned. Det var pure power kan jag lova!
Här är ett recept som jag gjorde häromdagen:
1 knippe kruspersilja, finhackad
1 knippe bladpersilja, finhackad
2 tomater, skuren i kuber
2 avokado, skuren i kuber
saften från 1/2 lime
3 msk olivolja
1/2 dl hampafrön, skalade
alt. 1/2 rödlök
Blanda samman alla ingredienserna och njut allt vad du kan!
Prova gärna tabouleh receptet i Raw food på svenska – också en av mina absoluta favoriter:)!
Parsley from Heaven!
Erica
Long Live Life!
tack for recepten. høres godt ut og mycket nyttig! 🙂
Hej!
KAn du inte ha en helgkurs i Raw food, grunderna, matlagning + recept i Östergötland 🙂
Hej Åsa!
Kom till Göteborg! Annars ses vi förhoppningsvis i Östergötland någon dag:)!
kram
erica
Hej Erica!
Spinner vidare på frågan..kommer du till sthlm någonting?
Ha en bra dag!
16 oktober kommer blir den en inspirationskurs på Ashtanga yogashala på Gotlandsgatan – kika under rubriken ”hösten 2010” på första sidan på hemsidan. Ses där?
Kram
erica
Tack för ett fantastiskt recept! Underbart gott! Mitt första raw food försök shit vad enkelt& MEGA DUPER SUPER GOTT!! Tusen tack igen!