Sista minuten tips på julklappar -gör din egen kroppscrubb

Kanel frön i agavesirap

Snön har gnistrat i solens sken, mörkret börjar lägga sig så här dan för dopparedan, granen är klädd och jag färdigställer de sista av julklapparna. Julklappar gjorda med kärlek gillar jag att ge bort:)!

Igår fick min vän kanelfrön i agavesirap, för att hon ska kunna ha på sin frukost yoghurt. Min vän är inte så raw av sig, därför introducerar jag lite nya mysrawgodisgrejer emellanåt – ungefär som med de här kanelfröna i agavesirap.

Så här gör du:

Kanelfrön i agavesirap

Lägg solroskärnor i blöt i 4-8 timmar. Skölj bort vattnet och lägg i en skål. Häll över kanel, ganska rikligt med kanel. Torka i torkugnen eller i ugnen i cirka 12 timmar. Fröna ska vara knastriga- då är de klara. Lägg fröna i en fin glasburk och häll över agavesirap, tills de täcker fröna. Rör runt om det behövs. Stäng locket och bind gärna ett vackert sidenband kring. Kring den här burken, som du ser på bilden, blev det ett juligt rött band.

En annan vän kommer att få en hemmagjord kroppscrub, helt naturligt som hennes hud kommer att älska. Prova du med och gör till dig själv eller till en när och kär.

gör så här:

Vaniljdoftande sockerkroppsscrub

Häll upp grovkornigt råsocker i en glasburk, så den blir full till tre fjärdedelar. Häll över olja, använd gärna mandelolja som är skön för huden. Droppa i några droppar av eterisk olja ( kolla så att den inte ger utslag bara – små mängder brukar jag använda av Aroma Creatives eteriska oljedroppar i massageoljor och liknande utan att det ger utslag. Prova en droppe på handen och vänta en liten stund så ser du hur känslig du är – din vän kan ju i och för sig vara känsligare…). Rör runt i burken. Tillsätt eventuellt mer socker och olja om sockret i burken sugit upp mycket av den olja som du redan hällt i. Sätt på locket och knyt ett vackert band kring.

I tomtarnas land

I väntan på tomten ska jag njuta av kvällens lugn och så snart prinsessan somnat ska vi titta på filmen HOME igen. En bra påminnelse inför julens innebörd – att vara tacksam över vad som är och se vad jag kan vara med och påverka till en ännu bättre jord, så att alla människor kan känna som om det var julafton varje dag.

Läs tips på hur du kan möta julen på ett nytt rofyllt sätt på min krönikan på starkare.nu

Jag önskar dig Mysig och Fridfull Jul med massor av underbar mat, gemenskap och långa, vita promenader.

Merry Raw Xmas!

Erica

Long Live Life

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..