Inception – filmkväll i soffan på annandagen

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oePY_MH3mqk[/youtube]

Det är inte många kvällar som jag sitter i soffan och ser på en hel film, ofta brukar den kvällströtta jag ta över och jag somnar. Filmen Inception höll mig vaken ända till slutet (som jag ändå missade när Saga vaknade och ville ha sällskap i sitt rum). Sam återberättade slutet för mig och jag blev glad över ett lyckligt slut.

Filmen var ruggigt spännande och har lämnat många tankar hos mig. Vad är dröm och vad är verklighet? När träder vi in i andras drömmar? Blir vi påverkade av andras drömmar utan att själv vara medvetna om det? Djupa tankar hos mig som;)!

Verkligen sevärd så här i lata mellandagar!

Hinner du inte kika på hela Inception, ta dig 10 minuter att titta på youtube klippet i  inlägget. Wow – säger jag bara!

Idag kände jag att det var dags för några dagars rensning. Maten har varit laddad med kärlek men har blivit för mycket och en hel del stilla sittande i julen. Jag vaknade med en tung känsla i min kropp. Så nu låter jag kroppen vila – så här i nästan 10 minus grader och med grönt som inte är av bästa kvalité kändes inte en grön juice fasta aktuellt. Det blir en minirening inför det nya året med apelsinjuice, avokado, äpple, chlorella och spirulina och andra frukter och grönskar som kroppen längtar efter.

Apropå julmat… Min julfrukost var ”boveterisgrynsgröt” med kane, mellanmålet blev ett gäng spirulina tabletter (för att få näring men göra plats till julbordet i magen;), stor julbuffé med persiljetabouleh, saffranslinfrökex, grönkålschips, rödkålssallad, quinoablandning med apelsin, brysselkål och granatäpplen och massor av annat gott – inte allt rått;).

Efter Kalle Anka till julklappsöppnandet blev det julefika med Tiramisu bakelser – så här gör du dem – galet goda, choklad-och pepparmynta tryfflar, vita chokladbitar med kakaosmör och lucumapulver, chaichokladbitar och min svägerskas ”riktiga” chokladbitar med inspiration ifrån Leila bakar. Mätt och belåten avslutades julafton med en promenad i den vinterkalla julaftons mörker. Bästa julaftonen i mannaminne!

Lite smått och gott i detta inlägg… Drömmar, verklighet, tankar, rensning, julmat och till sist en önskan att du haft en underbart mysig jul du med och får svepas in i mellandagarnas lugn.

Middle days – the days in between – what is more in between?

Erica

Long Live Life!

 1. Lät som en helt fantastisk jul! Mycket tack vare din inspiration vad det gäller julmat och godis blev min jul mestadels raw 🙂 Det roligaste var att jag bakat så mycket raw julgodis att den vanliga godisskålen knappt rördes för att mitt var mycke godare, å då visste inte ens släkten att det var nyttigt också 🙂
  Nästa år blir det ännu godare för jag fick Raw delight i julklapp och kan knappt bärga mig att baka alla gosaker!!!!!
  Nu taggar jag för det nya året, känner att det är dags att ta ett steg till i rätt riktning! Hoppas din minirensning går bra och att du får en bra start på det nya året! TACK för världens bästa blogg!!

 2. Sandra – det glädjer mig verkligen att höra att du lyckades ”lura” din släkt;). Ja, raw godis är så mycket mer njutbar för hela du! Härligt också att höra att du fick mer inspiration av en ny bok i julklapp!
  Lycka till och vi ses igen här på bloggen:)!

  kram
  erica

 3. Det får bli Inception i kväll med andra ord. Maken och jag har lite svårt att enas om filmer ibland. Han ville se Inception igår men jag var tveksam men känner mig mer inspirerad nu =)

  Ha en skön kväll! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..