Tomtarnas hemligheter

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MkbvJFEQgJU[/youtube]

Jag är så glad för facebook – tänk så mycket fantastiskt som finns att dela. Med facebook och i cyberspace går det på en nanosekund att nå många människor. Ju större medvetenheten blir på jorden ju större chans finns det för jorden att fortsätta vara en magisk plats. Det som är att det är en medvetenhet som har funnits i urminnestider men av olika anledningar glömts av, och som nu bubblar upp i den era vi lever i. En film som jag vid skrivandets stund kikat på i 1o minuter men längtar tills jag kan fullborda hela filmens längd, en och en halv timma.

Innan jul lånade jag en bok på biblioteket som påminner mig om trolltyg i tomteskogen- bästa klippet.. nu ska jag göra mig vacker….. Visst är det så bra! Kan aldrig tröttna på de här tokarna:)!

Jo, i boken jag lånade som heter ”Tomtar” och står på min ”att-köpa-boklista” efter jag läst, berättas det om tomtarnas vanor, ovanor, liv och bakgrund. Jag blev helt fascinerad av deras sätt att leva och känner mig lite mer som en tomte än en människa när jag läste vad de åt. Huvudmålet består av: hasselnötter, valnötter, bokollon, bönor, ärtor, frukt ,bär, rotfrukter, kryddor, alla slags grönsaker och det står att tomten äter mycket häckvicker för dess höga proteininnehåll, eftersom de inte äter kött. De tar också en sängfösare – kryddbrännvin -just där är vi lite olika, tomtarna och jag. Jag tar varmt vatten med lugnande ayur vediska örter om jag skulle behöva softa ned mig innan sänggående. Tomtarna blir cirka 300 år, kanske beror på kosten;)…

Det som jag verkligen fastnade för i boken var en intervju med den 379-årige tomten, Haroldson.

Han tar upp olika punkter hur han jämför tomtarnas och människans förhållande till jorden. Vid en punkt talar han om balansen..

” Vi kommer ifrån universum och jorden allesammans, – ja, ni människor säger det ju faktiskt själva. Av jord är du kommen. Av jord ska du åter varda. Naturligtvis ska vi alla återvända till universum och jorden. Men vi har förblivit vårt ursprung trogna, medan ni inte har det. Vårt förhållande till jorden bygger på harmoni, ert på missbruk – missbruk av levande och döda ting.

– Människan härjar vilt i världen av idag och lever nästan alltid på naturens bekostnad. Tomtarna har funnit frid i värden av igår och är nöjda med vad den har att erbjuda. Det kommer inte bli någon ändring på det. Det är precis som med laxarna, som simmat från havsdjupet till de älvar de har fötts i… precis som med biter som hittar gott pollen och dansar för att få med sig de andra bina..

– Det har med instinkt att göra. Vi, tomtar, har vår instinkt och vårt intellekt i perfekt balans, medan ni har låtit er instinkt stå tillbaka för ert intellekt. – Felet är att ni inte ger instinkten tillräckligt med frihet.”

Tomten Haroldson har tre råd till oss människor för att återställa naturen så som den var för längesedan.

1) Lita på instinkten

2) Återställa balansen i naturen

3) Sträva efter mindre makt

Tomten tar med intervju personerna på en promenad…och berättar följande..

” Tomten gick före med bestämda steg. Det var inte en planerad promenad utan en förutbestämd vandring. Tiden stod stilla och naturen famnade och omslöt oss som ett varmt hav. Vi var viktlösa, vi var tidlösa, vi visste allt som för länge sedan var glömt. Tomten hade gett oss tomteegenskaper för just den här natten. Vi mötte en räv. Han stod helt stilla och nosade nyfiket på oss utan minsta tecken på rädsla. Vi blev utfrågade av en uggla. Vi tittade på lekfulla grävlingar. Vi hörde träden andas, buskarna viska, mossan mumla. Gångna seklers hemligheter yppades för oss. Vi smälte in i varje levande cell på jorden, och vår själar var i jämvikt och frid.”

Jag tackar min instinkt som ledde min hand att låna denna bok- så vackert, så tänkvärt, sånt sunt förnuft. Tack tomtarna! Tack tomtarna på facebook som delar med sig av filmen ovan i inlägget. Så sammanvävt filmens och tomtarnas budskap…

Belive it or not?

Erica

Long Live Life

För tomtarna kan du inte ha några hemligheter – de ser rakt igenom dig och läser dig från topp till tå… Kom ihåg om du möter en tomte, en mörk vinternatt..

 1. Hej,
  Jag kommer inte åt under-menyvalen på din blogg. De fälls ut när man går på huvudmenyn, men så fort man ska välja undermeny så försvinner de.

  Jag har en fråga: Jag har börjat köpa mer raw food produkter; som raw cacao, maca, raw vegan vitamintillskott mm. Men om de inte är upphettade , hur kan jag vet att de inte innehåller en massa bakterier mm då det inte är upphettat? Köper man från andra länder så kanske man ska vara extra försiktig?

 2. Hej Åsa!

  Det kanske var något tillfälligt fel, för när jag guidar mig runt på hemsidan fungerar det som det ska. Hoppas det fungerar nu igen när du provar!
  Som svar på bakteriefråga så har jag aldrig under dessa år hört någon som blivit dålig på superfoods. Det som händer i en fermenteringsprocess, exempelvis som vid kakaobönor är faktiskt att näringsinnehållet ökar. Vi i västerlandet är vana vid att allt ska pastöriseras och vara så bakterie fritt som möjligt. Vi har blivit för rena, så sjukdomar lättare biter på oss. Givetvis är det farligt om salmonella sprids men som sagt detta är något som jag aldrig stött på. De produkter som vi säljer är alla testade mot bakterier och vi arbetar endast med leverantör som förhåller sig till GMP (Good manufacturing procedures.
  Hoppas du gillar superfoods:ens magiska värld!
  kram
  Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..