Welcome to Baliland!

Dagens skörd

Jag börjar bakifrån – med dagens skörd av underbara råvaror. Vi hittade ett café

[/caption]

Det här vetegräset smakade jätte sött och måste bero på allt solsken som gräset får här under himlen i Bali. Jag har inte tagit vetegräs på ett tag och började med 1 ounce. Kände hur hela jag vaknade till och den sallad som jag beställt kände jag mig nästan för mätt för att äta.

Vetegräs - perfekt att odla på vintern i Sverige

Just vetegräs är perfekt att odla och dricka under vinterhalvåret då det kan vara svårt att få tag i färska gröna blad. Som du kan läsa så behövs inte så mycket mer  i livet än vetegräs;)!

Aummmmmmmmm

Första dagen var igår här i Ubud och första dagen blev en kika runt dag. Vi lokaliserade de två yogaställena som vi vill gå till och även två av de matställen jag kikat ut. Helt ljuvlig sallad på Little K som är cafét som tillhör Yogabarn. Så två fantastiska saker på en plats. Och med en underbar vy över risfälten, kokospalmer och bananplantor! Jag sippar på en grön drink spetsad med gotu kola – av gotu kola blir man lugn som en filbunke och i den här magiska miljön blev jag lugnare än så;).

Under vår ljuvliga lunch kom ett störtregn med gigantiska vattendroppar. Det är fortfarande regnsäsong här på Bali vilket innebär ungefär en störtskur om dagen. Men jag kan säga att det är skönt med dessa dagliga urladdningar, där luften fylls med en ny kraft.

Det tog oss 30 timmar dörr till dörr och under resan hade jag laddat med gröna linsgroddar, torkade tranbär, snaxbollar, pumpakärnor, raw food bröd, gurkor och äpplen. När vi reser har vi ett handbagage med bara mat för att fixa hela resan. Flygplansmaten brukar jag ofta avstå ifrån, trots att det nu för tiden går att beställa raw food:)! Ett steg i rätt riktning för flyg bolagen!

Vi möttes av 32 graders värme och som det är vanligt att man gör under en lång flygning, man svullnar upp i hela kroppen. Jag står i ett hörn och gympar på planet, dricker och äter bra mat men ändå känner jag mig som en spärrballong. Så min kropp tog tacksamt emot saften från den unga kokosnöten som var det enda jag åt till middag på ankomstdagen. Åh dessa underbara nötter!

Mer om vackra, magiska Bali kommer!

Magical wishes

Erica

 1. Åh Erica! Din lyckost =) Jag var på Bali för 11 år sedan och skall definitivt tillbaka dit. Var precis som du i Ubud och risfälten i soluppgången där är något av det vackraste jag sett. Jag brukar alltid säga att Sverige fortfarande är det vackraste land jag sett men Bali ligger inte långt efter!
  Min kropp älskar luftfuktigheten, bara jag får AC på rummet någon gång då och då så att allt hinner torka upp 😉
  Hoppas vi får njuta av fler bilder och drömma oss bort.
  Kram på dig!

 2. Som du skriver Jessica – Sverige är det vackraste landet och med årstiderna och Bali kommer tätt efter!

  kram och fler bilder har kommit och kommer!
  Kram
  Erica

 3. Hej!
  Jag hade missat att ni skall vara borta i 5 veckor när jag skrev mitt förra inlägg. Nu inser jag ju att vi kommer få njuta av många bilder =)

  Ha det så underbart!
  kraam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..