Ubud – raw food mekka & tankar från mig

Ett ljudande vibrerande aum når mina öron och min kropp där jag nu sitter på Yogabarns uteservering med vy över risfält och bananplantor. Sippar på en kopp pepparmynta te, den första kopp te jag druckit sedan jag kom hit faktiskt. Behövde myntas effekter av lugnande, uppiggande och renande effekt. I en sådan här miljö kan det tänkas att inspirationen bara ska flöda och orden skriva sig av sig själv på datorn till den tredje boken. Men icke. I mitt huvud flödar det fantastiskt och boken är redan färdigskriven. Och jag är redan inne på den fjärde, femte, sjätte och sjunde boken och de är nästan också färdigskrivna – i huvudet…. Så var man än befinner sig så krävs det disciplin. För att en idé ska bli verklighet behövs en manifestation, annars hamnar den i drömlandet. Och just för att de inte bara ska hamna i drömlandet utan att jag vill dela med mig av det vidunderliga om raw food behöver jag disciplinera mig själv.

Det blir mycket äta här;) – många menyer att äta sig igenom!

Igår åt jag en raw ravioli som faktiskt inte var någon hit….Men Sam åt en chokladkaka som var en stooor hit, jag gissade att det var cashewnötter, agavesirap, irish moss, kokosolja, kakaosmör och lecitin i och en uns vaniljpulver, och givetvis kakaopulver.

När dessa tre timmar gått och jag får låsa upp mig själv – ska jag beställa den här gröna drinken av koriander, spenat, persilja och kokosvatten spetsad med gotu kola. En big Megs Bowl och en morotskaka. Jag är 100 % säker på att Saga kommer att ta vattenmelon och Sam en vetegrässhot, när de kommer och min fina mamma tar kanske också en grön drink.

Sam loves wheatgrass

Meg's Big Bowl

Idag skulle jag egentligen besökt en organic farmer och studerat hans sätt att bruka jorden och ge tillbaka till Moder Jord – men den turen hade tagits bort. Suck… Men då fick jag ju chans att disciplinera mig själv i stället.

Just det, måste ju berätta en kortis om mini bondens marknad jag var på igår. Som ett barn innan julafton är jag när jag ska gå på en sådan här marknad!!! Köpte royal bee jelly till Sam som fått lite feber. Den smakar helt helt lent och inte så sött som honung. Ska vara en av David Wolfes topp tio superfoods. Köpte även lite kokosolja, mer spirulina och avokado som hade gult skal och smakade som avokado med citron på, visade de sig sen när jag mumsade på dem. Nästa onsdag igen är det dags!! Jag längtar!!

Balinesisk morot

En sista matbild för idag… Häromkvällen var vi på Bali Buddha och åt helt ljuvlig mat. Här ler jag med min tallrik som jag hade börjat tugga på (alltså inte tallriken utan maten) innan jag kom på att ni också skulle få njuta av den med ögonen. Skivade jicama ( är en slags rotfrukt) guacamole, pesto och soltorkade tomater med runda pizza bröd.

Raw food Meze @Bali Buddha

Yummie for my tummie! Yummie for your eyes!

Erica

Long Live Life

  1. erica skriver:

    Det är mumsigt och mysigt!!
    Jo, nu bor vi på ett rum som ett vanligt hostel och ska snart lämna Ubud för att bo på Gili Meno, en Robinson Cruse ö med en bungalow 15 meter ifrån stranden:)! Inget internet där bara….Så uppdateringar kommer när cyberspace guden tillåter!
    Kram!

  2. Emma skriver:

    Men guuuud va härligt allt låter!!! Jag vill också åka dit o bara njuta av all god mat, fylla på med energi och värme!! I Sverige är det -20 grader och kristallblå himmel o lysande sol, jättevackert o vintrigt men nu vill man bara ha värme slippa bylsa på sig med alla kläder hehe.. Bor ni på ett retreat eller hyr ni eget? : )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..