ANNONS

Ubud – raw food mekka & tankar från mig

/

Ett ljudande vibrerande aum når mina öron och min kropp där jag nu sitter på Yogabarns uteservering med vy över risfält och bananplantor. Sippar på en kopp pepparmynta te, den första kopp te jag druckit sedan jag kom hit faktiskt. Behövde myntas effekter av lugnande, uppiggande och renande effekt. I en sådan här miljö kan det tänkas att inspirationen bara ska flöda och orden skriva sig av sig själv på datorn till den tredje boken. Men icke. I mitt huvud flödar det fantastiskt och boken är redan färdigskriven. Och jag är redan inne på den fjärde, femte, sjätte och sjunde boken och de är nästan också färdigskrivna – i huvudet…. Så var man än befinner sig så krävs det disciplin. För att en idé ska bli verklighet behövs en manifestation, annars hamnar den i drömlandet. Och just för att de inte bara ska hamna i drömlandet utan att jag vill dela med mig av det vidunderliga om raw food behöver jag disciplinera mig själv.

Så nu har jag låst fast mig här i tre timmar, fram till lunch för att skriva. Det är ju ingen tråkigt miljö att låsa fast sig i precis;)! Men när väl skrivandet sätter igång befinner jag mig i min egen bubbla och jag hade kunnat sitta i en igloo på Nordpolen ( med mycket kläder på).

Vi kan ofta skylla på olika situationer, miljöer, andra människor för att våra drömmar inte blir till verklighet, och alla drömmar behöver inte bli verkliga. De drömmar och idéer som du bär inom dig och som du brinner att dela med dig av – disciplinera dig själv att manifestera dem! Ordet disciplin låter strängare än vad det är, jag gillar mer att prioritera, avsätta tid och verkligen go for it. Bestäm dig och håll dig till vad du bestämt dig för. Det kommer att dyka upp situationer, miljöer, andra människor, då du finner tusen ursäkter för att gå kring det du bestämt dig för. Må så vara men kom ihåg vart du går och att det är du ensam som tar varje steg. Ingen kan gå din väg för dig. Och ingen har gått din väg innan dig och ingen kommer någonsin gå din väg. Du är unik och det du drömmer om, skapar, lever är unikt för bara dig. Och vad det är – vet bara du! Kom i kontakt med vad som är sant för dig, vad som harmoniserar med det som är du. Kom ihåg att det enda vi kan vara säkra på är att vi konstant är under en förändring och att vi kommer att lämna denna jorden någon gång.

Med den konstanta förändring som sker, gäller det att vara följsam. Men för att inte bli förvirrad i den konstanta förändringen är det enklare att veta vart du är på väg – något att blicka framåt emot. Skrid till verket och se vilken dröm/ idé som ligger dig varmast om hjärtat och börjar manifestera  – en litet steg varje dag blir en hel väg. Ta ditt först steg!

Vattenmelon och gröna drinken

Det blir mycket äta här;) – många menyer att äta sig igenom!

Igår åt jag en raw ravioli som faktiskt inte var någon hit….Men Sam åt en chokladkaka som var en stooor hit, jag gissade att det var cashewnötter, agavesirap, irish moss, kokosolja, kakaosmör och lecitin i och en uns vaniljpulver, och givetvis kakaopulver.

När dessa tre timmar gått och jag får låsa upp mig själv – ska jag beställa den här gröna drinken av koriander, spenat, persilja och kokosvatten spetsad med gotu kola. En big Megs Bowl och en morotskaka. Jag är 100 % säker på att Saga kommer att ta vattenmelon och Sam en vetegrässhot, när de kommer och min fina mamma tar kanske också en grön drink.

Sam loves wheatgrass

Meg's Big Bowl

Idag skulle jag egentligen besökt en organic farmer och studerat hans sätt att bruka jorden och ge tillbaka till Moder Jord – men den turen hade tagits bort. Suck… Men då fick jag ju chans att disciplinera mig själv i stället.

Just det, måste ju berätta en kortis om mini bondens marknad jag var på igår. Som ett barn innan julafton är jag när jag ska gå på en sådan här marknad!!! Köpte royal bee jelly till Sam som fått lite feber. Den smakar helt helt lent och inte så sött som honung. Ska vara en av David Wolfes topp tio superfoods. Köpte även lite kokosolja, mer spirulina och avokado som hade gult skal och smakade som avokado med citron på, visade de sig sen när jag mumsade på dem. Nästa onsdag igen är det dags!! Jag längtar!!

Balinesisk morot

En sista matbild för idag… Häromkvällen var vi på Bali Buddha och åt helt ljuvlig mat. Här ler jag med min tallrik som jag hade börjat tugga på (alltså inte tallriken utan maten) innan jag kom på att ni också skulle få njuta av den med ögonen. Skivade jicama ( är en slags rotfrukt) guacamole, pesto och soltorkade tomater med runda pizza bröd.

Raw food Meze @Bali Buddha

Yummie for my tummie! Yummie for your eyes!

Erica

Long Live Life

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00