Raw Kanelbullar

I den snålkalla marsblåsten behöver vi något gott!

IMG_4589

Raw kanelbullar, 15 st.

Rulla, lägg in i kylen, skär i bitar och njut av mjuka ”kanelbullar”. Håller cirka en vecka i kylen.Vill du kan du torka dem i ugnen /torkugnen på 42 grader. Galet goda – helst tillsammans med ett glas kall mandelmjölk! When ever you feel for it!

Ingredienser:

Deg:

1 ½ dl mandlar ( blir 2 ½ dl mandelmjöl)

1 dl linfrön, krossade ( blir 1 ½ dl krossade.)

1 msk kanel

en nypa salt

½ krm vaniljpulver

alt. 1 msk vatten

1 msk kokosolja, flytande

Russinsmet ( till deg och fyllning):

10 dadlar

½ dl + ½ dl russin

1 msk + 1 msk kanel

½ dl cashewnötter

1 msk vatten

1 krm vaniljpulver

1 ½ dl vatten + 1 msk

 

Tillredning:

Gör degen: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Gör linfröna finkrossade i en elektrisk kaffekvarn eller använd de som redan är krossade. Blanda samman mandelmjöl, krossade linfrön, kanel, salt och vaniljpulver.  Ställ åt sidan.

Kör ½ dl russin, 1 ½  dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Ta hälften av smeten och lägg i bunken med degblandningen. Lägg även i kokosolja i degblandningen och blanda. Det kan hända att det behövs 1 msk extra vatten för att det ska bli en deg. Platt ut med händerna, på ett bakplåtspapper till en rektangel, cirka ½ cm tjock.

Kör resten av smeten med dadlar, ½ dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. Bred ut det i mitten av degen. Rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulle. Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna.

 1. Annika skriver:

  Hej! Dessa kanelbullar var det första rawfood jag gjorde själv. Såg inte my ket ut för världen tyckte barnen :-)… Men nu är de en stående favorit!!! Tänk att de faktiskt smakar PRECIS som kanelbullar! Roligt – och gott!

  1. Erica skriver:

   Hej!

   Visst gör dem!! Så himla goda och härligt att de går hem även hos barnen<3

   Krma
   Erica

 2. emily skriver:

  Hej! Håller på att baka godbitarna nu =) Förstår bara inte det där med vattnet, i receptet står det 1 och en halv dl vatten o i receptbeskrivningen bara en halv dl, vad är det som stämmer? Har bara tagit en halv nu så hoppas det är det som är rätt =) tack för receptet iaf!

  1. Erica skriver:

   Hej Emily!

   Hoppas bullarna blev goda! jag såg att jag inte skrivit ut 1 1/2 dl, ändrat nu. Det blev förhoppningsvis gott ändå!

   kram
   Erica

 3. Erica skriver:

  Gittan, vilka recept är det som inte går att öppna?
  Kram
  Erica

 4. Erica skriver:

  Härligt att höra Göran!
  Galet goda kanelbullar är det!
  Kram
  Erica

 5. gittan skriver:

  Dina recept går inte att öppna Mvh Gittan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..