Påsk påsk påsk 2011

En helt underbar påskhelg har det varit! Så soligt, så många glada människor! Jag tog dataledigt i fyra dagar, så det kliade i fingrarna i morses att få börja knappra på dator. Men ledigheten gav mig ett stort lugn – och vid de tillfällen när jag inte upplevde mitt lugn, reflekterade jag över det och lärde mig vad jag kan förändra tills en liknande situation uppkommer. Det är en sak som jag övar mer på i mitt liv – vad som gör mig lugn och hur lugnet i mig bevaras oberoende yttre situationer….

Något som inte gör mig så lugn inifrån men som jag ändå gillar är kakaosmör. Kakaosmör är basingrediensen i raw tryfflar. En känslig människa som jag, Sam min man säger att jag kan känna om det kryper en insekt under soffan, mår bäst av råvaror som inte innehåller stimulantia. Men är det påsk så är det och jag gillar att hålla fast vid de påsktraditioner som finns, även denna nya raw variant av dem. Så jag gjorde påsktryfflar! En vitvariant var med: Kakaosmör, kokosolja, mesquite pulver, aprikosstevia droppar, vaniljpulver och en var med: Kakaosmör, carob, yaconsirap, E3 live alger, frystorkade blåbär.

Dessa påsktryfflar koms på under tiden de gjordes. Alltså inga mått att dela med mig av, höfta vilt och använd dina smaklökar som bästa mått. Tryfflarna gick åt så snabbt så kameran inte hann fram.

Påskhelgen har tillbringats med nära och kära och god mat har ätits. Något som alltid nuförtiden dyker upp på det uppdukade bordet vid högtider är persiljetabouleh. Sprakande persilja är grunden som finhackas, och sen är det att busa ned det som finns hemma. Igår fick jag gräslök från mammas trädgård att klippa ned i en tabouleh som jag skulle haft med till Karin och Anders Haglunds (Lifevision)  på vår annandagspåsk raw food knytis. Men dagisbaciller hade träffat oss alla hemma så vi fick stanna hemma och äta upp 6 portioner persiljetabouleh istället.

Nuförtiden jobbar jag inte så mycket hemifrån, som jag gjort under de tre år som Saga varit hemma, så nu får jag tänka på matlådor. Alla dessa matlådor att ta med – men det gör jag så gärna så, då vet jag att det blir bra påladdning av energi jag får och undviker panikhungrig val. Så igår förberedde jag veckan med att göra en hel burk tahini, som jag fått fnatt på. Tahiniberoende:)! Jag mixar sesamfrön, oskalade, till ett fint mjöl och häller på lite olja. Igår blev det sesamolja. Bra att ha när jag är mellanmålssugen och kan stå hela veckan i kylen här på win-win.

Eftersom vi blev hemma igår och jag som ofta har ett överskott av energi, trots rinnande näsa och hosta… Satte jag upp Saga på i sin cykelsadel och pinnade iväg till Änggården för att ligga bland vitsipporna i en timma. Vi låg där ett tag och tittade upp i himlen. Jag tänkte på det som är så mycket större än vad vi är. Jag öppnade upp för det stora, eviga, oändliga och kände min egen storhet och min egen litenhet i det. I det stora. Sen tröttnade Saga på mig där jag låg och fånlog bland vitsipporna och vi dansade en vitsippsdans istället. Kameran har också vilat denna helg men Saga som  fick tag i min telefon tog detta kort på mig. Att en treåring fattar knapparna på en iphone  – det gör ju inte ens jag….

Fröken Vitsippa

Nu ska jag snart cykla hemåt och skörda lite kirskål på gården för att ha i en cashewfärskost som vi dippar morötter och gurka i till middag!

Go Wild!

Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..