ANNONS

Välkommen till Raw Life festival 2011!

/

Torsdag kväll och andra dagen på Raw Life festival och jag ska sammanfatta dagarna som varit. Helt magiska är första ordet!

Jag har ätit den godaste raw food:en som jag någonsin ätit; öppningsmiddagen var igår valnötsburgare med kålrabbi frites med ketchup, senap och majonnäs. Så gott att jag tog flera gånger!

IMG_6828

IMG_6825

Erika Billysdottir är kakmästarinna och har skapat raw underverk i cafét tillsammans med Pam, som kommer direkt från Tree of Life i Arizona. Underverken är även underverk för smakupplevelser. Jag undrar om jag hinner prova de alla::)!

IMG_6839

IMG_6837

IMG_6843

Pontus Kristensson och Tom Lidström som varit den största drivkraften bakom festivalen hade en gemensam föreläsning om Raw food. I korta drag pratade de om varför vi äter som vi gör och varför vi äter.

*Food is and we eat for:

Energy

Nutrition

Pleasure

Karma

Delicious

Ecology

Cultural Connection

Emotional Satisfaction

* De pratade om att vi är som en barpappa. Vi är väldigt anpassningsbara. Vi kan äta gift och överleva. Den kost som vi äter idag kan de flesta överleva på det, men hur bra mår vi?

* Vi måste ha åtanke hur kan vi äta nyttigare och ha kul under tiden? Alla dieter kan fungera, beroende på utgångsläget. Äter vi en dålig kost kan små förändringar göra stora skillnader.

* Raw food innehåller mer näring per kalori än någon annan diet. Och vi kan se i västvärlden att många har sjukdomar som kan bli bättre med en stor del raw food.

* När kroppen börjar läka så läker den allt med raw food med medicin så läker du bara en del, inte hela kroppen.

* Raw food anses vara mer ying och du behöver du balansera din yang genom kinsesika mediciner eller rörelse/aktivitet, inom kinesisk medicin.

*Gör omställning i din takt och ha roligt på vägen, var deras slutord för föreläsningen. Jag instämmer helt med grabbarna grus! Om att njutning och glädje är det viktiga på vägen till hälsa!

IMG_6833

David Jubb kom in på programmet för några veckor sedan och höll en fullsatt föreläsning som jag dessvärre inte hade möjlighet att gå på men jag hoppas att jag får den möjligheten de kommande dagarna. Tillsammans med andra superintressanta föreläsare som jag också hinner gå på; Sören Wolff, Dan Uhrbom, Kate Magic. Och härlig rörelse med Magnus Lindroth, Christina med Chakra balance dance och sound healing med Mahima Lindroth. För att kika på programmethär.Detta kanske kan ge dig lite inspiration från oss här på Raw Life festival!

Och just det! Igår hade jag en öppningsworkshop i cafét och bjöd på mjölkchokladmousse! Här är receptet om du vill prova själv hemma! Killarna här skrapade formarna, så det verkar som den var mumsig;)!

IMG_6851

Raw life festival chokladmousse:

5 dl blötlagda cashewnötter

5 dl vatten

½ dl irsih moss paste (irish moss ( blötlagt 24 timmar,mixat med vatten till en tjock gegga)

3 msk honung

½ dl raw kakao + 2 msk kakao på toppen

2 msk mesquite

2 msk lucuma

1 dl kokosolja, gör flytande i ett vattenbad

2 tsk vaniljpulver

Mixa cashewnötter och vatten till en mjölk. Tillsätt övriga ingredienser förutom 2 msk kakao som ska vara på toppingen. Häll över i fina små formar/glas eller i en stor form. Ställ i kylen i cirka 5 timmar eller i frysen 1-2 timmar. Vid servering ta en sil och pudra över kakao. Servera gärna med hallon eller jordgubbar.

Long Live Raw Life

Erica

3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00