Raw food på Nolia mässan, Umeå + recept acai smoohie

aug 11, 2011

Superkrafter i Norr

Hem från Ängsbacka, packa om väskan, ta med familjen och direkt till Umeå och Nolia mässan. Jo, det blir en del flängande och farande så tur att jag laddar med dunderkrafter;)! Det är så fantastiskt att få träffa läsare av boken, nya nyfikna personer på raw food och vänner, allt flängande och farande ger oerhört mycket energi och glädje. Allra helst när min lilla familj är med!

Super Duper Smoothie

Förra året var Noliamässan i Piteå och detta år var det dags för Umeå. Hela måndag och tisdag visade hur besökarna kunde göra superkraft bollar, acaismoothie och enkelt lunchmat/ lätt middag.

Acaismoothie innehöll:

5 dl mandelmjölk ( mixa 1 dl mandlar med 5 dl vatten, och sila i nötmjölkspåse eller i en fintrådig sil)

1/2 msk acaipulver

1 msk lucumapulver

1/1 banan

Mixa alla ingredienser i mixern och ladda med krafter!

En gullig tjej hade en egen smoothie monter och hon var min räddning – hennes smoothisar gav mig energi och glädje i dagarna två.

Raw Radio

P4 västerbotten hade direkt sändning på mässan och Mariorna och jag spred raw food i etern. Första gången med roliga radiolurar på huvudet!

Maria & Maria

Maria och Maria, hjärtat för hälsoavdelningen på Noliamässan och det de gör är med hjärtat och sprider så mycket glädje kring sig. Glada Marior med hjärtat på rätt plats gör möjlighet för alla besökarna på Noliamässan att få ta del av mer hälsa i sina liv genom bjuda in de personer som inspirerar dem till ett mer levande liv! Och grattis Umeå – from den 6 september gör Maria ( den blonda) raw food varje tisdag på restaurang Kummin, kika här. Tänk vilken lycka att få ett sådant alternativ till lunchen. Maria smygstartade redan i sju veckor i våras och byggarbetarna blev helt förtjusta i hennes smoothisar!

Baby morötter

Maria (den mörka) kom på måndagen med sallad, morötter, persilja och svarta vinbär direkt från sitt land. Det var som någon hade gett mig den bästa presenten. Så där satt jag i montern och tuggade grönt, oranget och mörk blått och log stort:)!

Malin och Magnus

Malin Berghagen och Magnus Lindroth visade paryoga och det var så vackert så det nästan tårades i ögonen. Så himlans inspirerande att göra dessa övningar med en partner. Malin och Magnus håller kurser i paryoga runt om i landet och får du och en vän tillfälle att gå på en sådan kurs – ta den!

M & M åkte i tisdags eftermiddag men vi har stannat kvar här i Umeå för att strosa och ladda för en helt tokigt spännande höst! Låter kanske som en ”teaser” men jag kan lova att du som bor i Göteborg kommer att bli full med inspiration för en raw livsstil i höst, både av mig och andra kända profiler! Mer om detta kommer i nyhets brev ( får du inte det redan, anmäl dig på hemsidan!) och på agendan.

Northern Super Power!

Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

2 Kommentarer

  1. Maria Söderholm

    Vad trevligt med bilder från noliamässan, handlade bok och produkter av dig så receptet på smoothie här ovan ska jag absolut prova. Har ganska nyligen upptäckt rawfood och dina böcker så det var väldigt roligt att ta del av den matinspiration du spred på mässan, tack för det:) Gav energi att exprimentera vidare!
    Ser en del recept med innehåll mandelmjölk eller mandelmjölksrester, har du tips på något annat som alternativ till om man inte har gjort egen mandelmjölk?
    Hoppas att du kommer till Umeå igen/ Maria

    Svara
  2. Erica

    Det var jättehärligt att få vara i Umeå och träffa alla fina människor på mässan! Det glädjer mig att du blev inspirerad!
    Du kan använda blötlagda mandlar ( blötlägg i 8 timmar och skölj bort vattnet) och kör sedan mandeln i matberedaren. Går lika bra det!
    Kram
    Erica

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »