Raw food i New York

Hi what’s new from New York!

Jag har precis kommit hem från en underbar helg i New York med en fantastisk man, Sam, varma sommardagar och helt helt underbar raw food. New York exploderar av raw food!

Och kan du åk dit, och njut!! Jag delar med mig av lite godbitar, vart du kan gå och du kan njuta likaså. Kika på länkarna, för menyer och adresser.

Ett ställe som har raw food som vi fick veta av en servitör på ett italiensk ställe, men som vi inte hann till, är Caravan of Dreams. Prova gärna och återkom till mig vad du gillade!

En restaurang som det känns som en stor lyx att gå till är

40 year Dessert

One Lucky Duck

One Lucky Duck ligger runt hörnet från Pure Food and Wine och är öppet från 9 på morgonen till 11 på kvällen. Vi hängde där en hel del, mumsade; raw oreo cookie icecream, knaprade sallader, drack kokosvatten, åt läckra chokladkakor, portobelloburgare ja, och mycket mer. One Lucky Duck, finns även på Chelsea Market som ligger nära Meatpacking.

Falafel & Tabouleh

Rawolution som ligger på gatan, East 12th st and ave A 3, som även har Rawolution i Santa Monica, Los Angeles. Där åt Sam en mumsig Pizza och jag en Big Matt. Vi fick inte plats med någon efterrätt men läskande riktigt kokosvatten. Mer om riktigt kokosvatten och annat kommer i ett inlägg men så länge köp INTE det som finns i tetrapaken.

Hi Rawoultion!

Den äldsta raw food restaurangen i New York, som vi inte hann till är Quitenssensce – de har suverän mat och till bra priser. De har öppet från frukost till middag! Jag har varit där tidigare och rekommenderar nachosen varmt och chiagröt till frukost. Bästa betyg läser du här!quitenssensce

Rawsoul, ska ha New Yorks bästa pizza och ligger i Harlem – nästa besök blir det pizza i Harlem.

BLT sandwich

Hamburgare

Magnesol - magnesium shot

Rockin Raw är en ny Raw food restaurang i Brooklyn, Williamsburg – söndag myste vi där och åt en brunch; BLT sandwich, pizza med lökringar, cheesecake, lucumachokladkaka och sjögrässallad. Vi började dock med en shot med magnesium, magnesol. Det blev helt klart i knoppen och jag kände mig superpigg!

Farmers Market finns runt om i stan. Min favorit ligger på Union Square där du även kan få en vetegrässhot. Jipiie!

Enjoying wheatgrass

Rullande Smoothie barer, rullar runt om i stan om du blir akutsmoothie sugen:)!

Smoothies on the go

Whole Foods har stort utbud av ekofrukt, grönsaker och massa goda raw grejer. Whole Foods ligger lite överallt i stan, kika här för att hitta den som är närmast dig.

Ja, New York är ett raw food mecka och det bara växer!

Tipsa mig gärna om du hittar något ställe som du vill rekommendera!

Greetings from the Big Apple

Erica

 1. Caravan of Dreams är absolut värt ett besök. Restaurangen är väldig vacker och livemusik. En man som sitter och spelar piano. Jag käkade supergoda nachochips på chafrön med gudomlif salsa och guacemole till och till huvudrätt fick vi living-pizza som nästan fick mig att gråta. Var där med vänner som varken är raw eller veg men de gav en stor tumme upp och tyckte det smakade supergott.

  Annars var mina favvosar One Lucky Duck och Organic Avenue. Organic avenue hade bra saker man kunde ta med så vi alltid hade lunch och gröna juicer vartän vi var, eftersom vi var med ett större sällskap som inte var raw. Vi bodde nämligen nästan precis vid Organic avenue i lower east.

  Och Pure Food & Wine måste man ju besöka bara för att få gourmet-versionen. Lite väl dyrt om du frågar mig, men mycket god mat.

  Men annars var det även fantastisk och bara gå in i en Whole Foods och köpa saker där. Fantastiskt utbud. Även i kioskerna kunde man finna RAWdrycker och snacks. Hade det inte varit för jag helst vill på bo på landet i ett hus hade jag nog flyttat till NY för att de har så mycket bra raw mat & utbud.

 2. Tack så mycket för den fina inspirationen! Jag är redo att packa mina väskor när jag läser detta inlägg! I väntan på min USA-resa får jag fortsätta äta rawfood i Stockholm :-). Vi har ju massor av Rawfood-MiddagsKnyt under hösten som bara blir fler och fler :-). Jag hoppas att du har möjlighet att vara med snart 🙂 Kramar!

 3. Jepp det får vi göra =) En annan sak, det börjar bli dags att köpa en juicer och jag undrar om du har något tips på en bra? Jag har väldigt dålig koll på området, det enda jag vet är att en del är svåra att rengöra.

  kram kram

 4. Tack för härlig sammanställning och översikt! Ska testa nya ställen när jag åker tillbaks! Jag och min kompis Elin var i NY förra sommaren och blev RAW-frälsta. Vi tyckte mycket om Quintessence, caesar salladen är to die for, och Pure Food & Wine. Vi provade Caravan of Dreams, och vart besvikna. Det kändes som vi kunde laga mycket godare mat själva, och de var inte så trevliga.

 5. Alexandra, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter:)! Då kanske det var tur att vi inte hann till Caravan;)
  Njut på i New York!
  kram
  Erica

 6. Catherine, jag ses snart och hänger snart med er och mumsar mumsig mat!
  Har fått ”loss” några datum tror jag och har pratat med Micke om det:)!

  kram till dig
  Erica

 7. Hej Erica
  Jag blir helt lyrisk när jag läser ditt inlägg ! Så härligt : )) Och vilket utbud !! Oj, oj, jag ska skaffa mig en NYC karta och pricka in alla raw-ställen så vi äta raw ute minst en gång per dag när vi är där : ))

  Kramis
  Sanna

 8. Sanna, du kommer ha det fantastiskt! Bara att köpa med sig mat från Whole Foods och äta frukost på hotellrummet är en lycka!
  Ha en underbar resa!
  Många kramar
  Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..