Födelsedag och glad inspirationsdag

nov 22, 2011

Tisdag morgon och bloggandet som jag skrev igår blir idag, internet ville inte riktigt komma igång men är nu up and running, så du kan bli uppdaterad vad jag har gjort i helgen:).

Fortfarande lycklig av inspirationskursen som var igår (söndags). Det var så många fina möten och mycket som delades. Tiden gick svindlande fort och kameran som var medtagen kom inte fram en enda gång.. Jag hade tre tjejer som hjälpte mig denna dag. Tre fantastiska tjejer som tidigare gjort en intervju med mig inför en vegansk kokbok som de skriver som uppgift under sitt sista år på gymnasiet. Underbart att se tjejer vid så ung ålder som redan börjat intressera sig för hur man kan äta och leva mer med raw food. Tänk om jag hade vetat allt detta om raw food när jag var 18, men bättre sent än aldrig;).

Under dagen gjordes det julsaffranscupcakes, chiagröt, pizza, pasta och nötbullar, äpplemacka med tahini, gröna smoothies, indiska biffar och massor med. Magen stor i fyra hörn på de flesta och min med. Den var full men väldigt glad. Men som jag brukar när jag ätit lite för mycket och gott tar jag en rensningsdag så idag blev det mest gröna juicer och någon avokado. Det hjälper kroppen att komma tillbaka till en lätt och ännu gladare känsla.

Dagen innan fyllde vår prinsessa fyra år. Något som blivit av en tradition i vår familj är att sätta födelsedagsljusen i en mango istället för en tårta på morgonen. På eftermiddagen kom 16 barn för Sagas kalas och de intog vår tre rums lägenhet. Pappa Sam var juice mästare ihop med kusin Vera i köket, där alla barnen fick välja att pressa sin egen juice. Det var ett bord fullt med vattenmelon, apelsin, päron, morötter, gurka, äpplen , ingefära som barnen fick välja bland. Vattenmelon var populärast!

Sen blev det bananglass med chokladsås, allt raw, våfflor (gluten och laktosfria) med raw blåbärssylt och sojagrädde. Det uppskattades av de flesta barnen trots att det var första gången för många utav dem att äta raw food glass. Istället för en godispåse fick barnen med sig en apelsin med nejlikor i, för att dofta gott hela julen på deras rum.

Tidigare på dagen gjorde vi jordgubbstårtan från Raw Delight, se recept” här , för att mumsa på. Saga åt jordgubbarna på tårtan och vi fick resten. Det känns lite tokigt med jordgubbar i november men det var den enda maträtten hon önskade sig att äta denna dag, så vi fick göra ett undantag.

Det blev som en födelsedagshelg i dubbelbemärkelse.

En prinsessa som fyllde fyra och 25 födelsedagsbarn på söndagen. Att gå på en heldag med raw food inspiration kan bli som en pånyttfödelse – en dag att fira med kärleksfull mat och delad glädje.

Happy Birthday to you!

Erica

Workshop med Cacao 🤎

Workshop med Cacao 🤎

Magic Cacao Workshop 8/2 2024 in Göteborg ✨this workshop will be in swedish ☺️. En workshop hur du gör dina egna raw chokladpraliner med intentioner och örter 🤎Det är lite komplicerat att i text fånga vad du lär dig och tar med dig från denna workshop, det jag vet är...

Kombucha workshop 18 januari

Kombucha workshop 18 januari

Den 18 januari 18.30-20 har jag en kväll på Regnbågens Böcker och Smycken, där jag arbetar som butiksansvarig där jag lär dig ALLT om hur du brygger kombucha och kefir! Fermenterade drycker som ökar ditt näringsupptag, din glädjehormoner och så mycket mer! Du kommer...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samarbeten

advertisement advertisement advertisement advertisement

Kategorier

Arkiv

Translate »